1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bis Enerji çalışanları tazminatları için eylem yaptılar

Bis Enerji çalışanları tazminatları için eylem yaptılar

Enerji Günlüğü - 2016 Ocak ayında çalıştıkları enerji şirketi Bis Enerji'den çıkarılan yaklaşık 80 kişilik çalışan, 32 aydır tazminatlarını...

Bis Enerji çalışanları tazminatları için eylem yaptılar

Enerji Günlüğü - 2016 Ocak ayında çalıştıkları enerji şirketi Bis Enerji'den çıkarılan yaklaşık 80 kişilik çalışan, 32 aydır tazminatlarını alamadıkları için bugün Bursa’daki eski işyerlerine giderek eylem ve basın açıklaması yaptılar. 

Bursa'da Bis Enerji'de çalışan yaklaşık 80 işçi, 3 yıl önce şirketin maddi sıkıntılar sebebiyle kapatılmasıyla işsiz kaldı. İşten çıkarılan işçiler aradan 3 yıl geçmesine rağmen hem maaşlarını, hem de tazminatlarını alamayınca firmanın önünde eylem yaptı. İzin paralarını da alamayan işçiler firma aleyhine açtıkları mahkemeyi kazanmalarına rağmen alacaklarını tahsil edemediklerini kaydettiler.

İşçiler şirkette 30 kişinin hala çalışıyor göründüğünü bunlardan fiilen çalışmayanlar olmasına rağmen 30 kişiye maaşlarının her ay düzenli yatırıldığını iddia ederek hukuki olarak da mücadele yürüttüklerini kaydetti. Öte yandan, şirketin bir devlet bankasına ipotek edildiğini dile getiren işçiler, davaları kazanmalarına rağmen alacaklarını tahsil etmekte sorun yaşadıklarını öne sürdü. 

32 AYDIR HİÇ BİR ÇALIŞAN TAZMİNATINI ALAMADI

Eylem yapan işçilerden Haluk Bulut, “Bizler yaklaşık 80 kişilik Bis Enerji çalışanlarıyız. 2016 Ocak ayında işten çıkarıldık.Tazminatlarımızın ödeneceği söylenmesine rağmen 32 aydır hiç bir arkadaşım tazminatını alamadı. Bugün bazı arkadaşlarımız eski işyerine giderek eylem ve basın açıklaması yaptılar” açıklamasını yaptı.

Enerji Günlüğü
 
 
Önceki ve Sonraki Haberler