1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bitcoin, elektrik tüketim canavarı çıktı

Bitcoin, elektrik tüketim canavarı çıktı

Enerji Günlüğü - Sanal para birimi bitcoin transferinin çok fazla elektrik tükettiği ve tek bir bitcoin ticareti için harcanan elektriğin bir evin bir aylık...

Bitcoin, elektrik tüketim canavarı çıktı

Enerji Günlüğü - Sanal para birimi bitcoin transferinin çok fazla elektrik tükettiği ve tek bir bitcoin ticareti için harcanan elektriğin bir evin bir aylık elektrik harcamasına eşit olduğu belirtildi. 

Geleceğin para birimi olarak görünen Bitcoin’in (BTC), ticaretinde elektrik tüketimine ilişkin son derece çarpıcı bir veri açıklandı. Hollanda bankası ING’nin verilerine göre, tek bir bitcoin ticareti için gereken elektrik 200 kWh ve bu miktar da neredeyse bir ay boyunca bir evin elektrik ihtiyacını karşılayabilir. Bunun nedeni ise bitcoin kullananların para birimini kötüye kullananlara caydırıcı olmak ve hileli işlemleri önlemek için para transferini doğrulamaya çalışmaları. Para transferinde güvenlik ancak bilgisayardaki yardımcı nodüllerin bilgisayar gücünün çoğunluğunu kontrol edebilmesiyle sağlanıyor.

ING baş ekonomisti Teunis Brosens, bitcoin transferinde kullanılan elektrik miktarını kendi evinden örnek vererek açıkladı. Bitcoin açıklanan bu elektrik tüketim miktarının bazı farklı etkenlere bağlı olduğuna dikkat çeken Teunis Brosens, “200kWh elektrik, 200 yıkama devresinde çalışmak için yeterlidir. Aslında, şu anki Hollanda tüketim fiyatlarına göre, haftada 45 kWh elektrik tüketen ve 39 euroya denk gelen evimin dört haftalık harcamasına eşit.” açıklamasında bulundu.

Sanal para birimi 1 BTC, 14 Eylül'de 3 bin doların altındayken, şimdi 5500 dolar ile neredeyse iki katı değerlendi. 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler