1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Bitcoin madencileri nükleer enerjiye yöneldi

Bitcoin madencileri nükleer enerjiye yöneldi

Yüksek elektrik tüketimi nedeniyle eleştirilen ve sıfır karbonlu elektrik arayışında olan Bitcoin madencileri nükleer elektriği satın almak için anlaşmalar yapıyor.

Bitcoin madencileri nükleer enerjiye yöneldi

Enerji Günlüğü - Yüksek elektrik tüketimi nedeniyle eleştirilen ve sıfır karbonlu elektrik arayışında olan Bitcoin madencileri nükleer elektriği satın almak için anlaşmalar yapıyor.

Bitcoin madencileri büyük miktarlarda istikrarlı ve karbonsuz elektriğe ihtiyaç duyarken, daha ucuz güç kaynaklarıyla rekabet etmek durumunda kalan nükleer santraller yeni müşterilere ihtiyaç duyuyor. Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, aşırı enerji tüketimi nedeniyle eleştirilen Bitcoin madencileri son dönemde nükleer enerji üreticileri ile anlaşmaya başladılar. Çevreye olumsuz etkiler nedeniyle eleştirilen bazı Bitcoin madencilerinin son dönemde sıfır karbon salımı ve satabilecek kapasiteyi ellerinde bulundurmaları nedeniyle nükleer enerji şirketleri arz anlaşmaları yaptıkları belirtildi. 

ABDli nükleer enerji şirketi Talen Energy, Pennsylvania Nükleer Santrali’nin yanında dört futbol sahası büyüklüğünde bir maden tesisi için arazi geliştirmeye başlayan bitcoin madenciliği şirketi TeraWulf ile ortak bir girişim kurdu. Nükleer elektrik üreticisi Energy Harbor, Aralık ayından itibaren ABD’nin Ohio Eyaleti'ndeki Standard Power madencilik merkezine güç sağlayacak.

Ayrıca yeni nükleer projeler de kripto para madencileri ile anlaşma yapmaya çalışıyor. Kullanılmış nükleer yakıtla çalışabilen küçük ölçekli bir füsyon santrali kurmayı planlayan startup şirketi Oklo, donanım şirketi Compass Mining ile 20 yıllık bir tedarik anlaşması imzaladı.

Analistler yapılan anlaşmaların her iki sektörün ihtiyaçları açısından da önemli getiriye sahip olduğunun altını çiziyorlar.

 

Önceki ve Sonraki Haberler