1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Bitlis ve Siirt’te 111,18 MW’lık HES kurulacak

Bitlis ve Siirt’te 111,18 MW’lık HES kurulacak

Ato Nakliye Madencilik Enerji, yaklaşık 2 milyar TL yatırımla Siirt Çayı üzerinde 111,18 MW kurulu gücünde Baykan-I HES ve Baykan-II HES kurup işletecek.

Bitlis ve Siirt’te 111,18 MW’lık HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Siirt ve Bitlis il sınırları içinde toplam 111,18 MW kurulu gücünde Baykan-I ve Baykan-II hidroelektrik santralleri kurulacak.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Dicle Havzası'nda, Siirt İli, Baykan ve Kurtalan İlçesi ile Bitlis İli Merkez İlçe sınırları içerisinde Bitlis Çayı üzerinde 68 MW kapasiteli Baykan-I Barajı ve HES ile 34 MW kapasiteli Baykan-II Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurmayı planlıyor. Ato Nakliye Madencilik Enerji şirketi tarafından yaklaşık 2 milyar TL yatırımla gerçekleştirilmesi planlanan proje kapsamında sadece elektrik enerjisi üretilecek. 

Baykan Enerji Grubu Projesi kapsamında Baykan-I Barajı ve Baykan-II Barajı adlı depolamalı tesisler kurulacak. İki kademeli proje ile toplamda 111,18 MW kurulu güç değeriyle ortalama toplam 323,35 GWh/yıl enerji üretilecek. Santralin ömrü 50 yıl olarak öngörülüyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler