1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Biyogaz posasından sentetik petrol üretilecek

Biyogaz posasından sentetik petrol üretilecek

Enerji Günlüğü - Altaca Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alper Önoğlu, atıkları değerlendirerek biyogaz üretimi yaptıkları tesisteki posayı kullanarak...

Biyogaz posasından sentetik petrol üretilecek

Enerji Günlüğü - Altaca Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alper Önoğlu, atıkları değerlendirerek biyogaz üretimi yaptıkları tesisteki posayı kullanarak sentetik petrol üretimine başlayacaklarını belirtti

Dünya gazetesinin haberine göre, MÜSİAD tarafından Bodrum'da bir otelde düzenlenen Enerji ve Çevre Sektör Zirvesi'nde konuşan Altaca Enerji ve Çevre Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alper Önoğlubiyogaz tesisiden çıkan posayı, teknolojisi kendilerine ait katalitik sıvılaştırma teknolojisi ile sentetik petrole dönüştüreceklerini açıkladı.

Grup olarak atık konusunda geliştirdikleri önemli teknolojiler olduğunu kaydeden Önoğlu, İlk kez yerli teknolojiyle yüksek sıcaklıkta çalışan yüksek verimli ve atıkları enerjiye dönüştüren yerli biyogaz teknolojisi geliştirdiklerini söyledi. Önoğlu, "Gönen'de de bu amaçla 2,2 megavatlık bir tesisi devreye aldık. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Elektrik üretimi de ocak ayı içinde başlayacak. Bu, yerli teknoloji ile yapılmış, Türkiye'nin en büyük biyogaz tesisi. 4 megavata kadar kapasitesini artıracağız" dedi.

ÇIKAN POSA SENTETİK PETROLE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Önoğlu, kurdukları tesis ile büyükbaş hayvan gübresi, pirinç sapı ve fabrikaların çeşitli gıda atıklarını değerlendirdiklerini anlattı. Projeye TÜBİTAK'ın da destek verdiğini vurgulayan Hasan Alper Önoğlu, fabrikadan çıkan posayı, teknolojisi kendilerine ait katalitik sıvılaştırma teknolojisi ile sentetik petrole dönüştüreceklerini açıkladı.

Sentetik petrolü üretecek fabrikanın yatırımının da devam ettiğine değinen Önoğlu, "Bu bir deneme tesisi. 2014 yılında tamamlayacağız. Bu da devrim niteliğinde çok özel bir proje olacak. O da Gönen'de devreye girmiş olacak" dedi.

TEKNOLOJİ DÜNYADA BİR İLK

Teknolojinin patentinin kendilerine ait olduğunu anlatan Önoğlu, şöyle konuştu:"Bu çalışma atıkları sıvılaştırıp sentetik petrol üreten teknoloji dünyada bir ilk. Memleketimiz açısından çok büyük kazanım ve prestij meselesi olacak. İnşallah Türkiye'de yüzlerce fabrika kurulup bu fabrikalarla petrol ihtiyacımızın bir kısmının sağlanması mümkün olacak. Binlerce kişiye istihdam sağlanacak. Türkiye artık yüksek teknoloji ile işlem yapan aynı zamanda da çevreyi koruyan bir ülke konumuna gelecek."

Önceki ve Sonraki Haberler