1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Biyokütlede sürdürülebilirlik uyarısı!

Biyokütlede sürdürülebilirlik uyarısı!

Sürdürülebilir biyokütle hacminin sınırlı olduğu ve kullanımın sadece karbondan arındırılmış alternatif yakıtların iyi geliştirilmediği alanlarla sınırlandırılması gerektiği uyarısı yapıldı.  

Biyokütlede sürdürülebilirlik uyarısı!

Enerji Günlüğü - Sürdürülebilir biyokütle hacminin sınırlı olduğu ve kullanımının sadece karbondan arındırılmış alternatif yakıtların iyi geliştirilmediği alanlarla sınırlandırılması gerektiği uyarısı yapıldı.  

Enerji Dönüşümü Komisyonu (Energy Transitions Commission-ETC) bugün yayınladığı raporda, hızla artan biyokütle ve biyoyakıt talebinin sürdürülebilir arzı aşabileceği ve yalnızca karbondan arındırılması zor olan dar bir uygulama yelpazesinde kullanılması gerektiği konusunda uyardı. Özellikle karayolu taşımacılığı ve toplu enerji üretiminde mevcut biyoenerji kullanımının yenilenebilir elektrik veya hidrojene kıyasla ekonomik olmayacağını belirten ETC, biyoyakıtların 2050 yılına kadar karayolu taşımacılığından tamamen kaldırılması gerektiğini kaydetti. Karbondan arındırılmış alternatif yakıtların iyi geliştirilmediği havacılık gibi alanlarda ise biyokütle kullanımları kalacak.

“BİYOKÜTLE KULLANIMI SINIRLANDIRILMALI”

ETC Başkanı Adair Turner yaptığı açıklamada, biyokütlenin dünyanın karbondan arındırılmasına gerçekten değerli bir katkı sağlayabileceğine dikkat çekerek, "Ancak gerçek anlamda sürdürülebilir biyokütle hacim olarak sınırlıdır. Bu nedenle kullanımı alternatif karbonsuzlaştırma seçeneklerinin bulunmadığı öncelikli sektörlerle sınırlandırılmalıdır” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler