1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Blackstone, Optim Energy`nin iflastaki santralini satın aldı

Blackstone, Optim Energy`nin iflastaki santralini satın aldı

Enerji Günlüğü - Blackstone Group LP, Optim Energy LLC'nin iflasta olan Teksas eyaletindeki kömür yakıtlı santralini satın aldı.Girişim sermayesi şirketi...

Blackstone, Optim Energy`nin iflastaki santralini satın aldı

Enerji Günlüğü - Blackstone Group LP, Optim Energy LLC'nin iflasta olan Teksas eyaletindeki kömür yakıtlı santralini satın aldı.

Girişim sermayesi şirketi Blackstone Group LP, milyarder yatırımcı Bilil Gates'in 8 yatırım şirketi tarafından kontrol edilen Optim Energy LLC'den Teksas eyaletinde kömür yakıtlı bir santral satın aldı.

İflasta olan santral için açılan ihalede Blackstone 126 milyon dolar ile en yüksek teklifi verdi. Blackstone bu santral için ArcLight Capital Partners'ın 121,5 milyon dolarlık teklifi ile yarıştı.

Optim Energy LLC’nin iflasını vermesi sonrası satışa çıkardığı ve Pazartesi günü sonuçlanan ihalede Blackstone Group, Teksas kömür yakıtlı elektrik santrali için 126 milyon dolar teklif vererek santralin işletmesini geri aldı.

Arc Light şirketi ile çekişmeli geçen ve Arc Light’ın 121.5 milyon dolar son teklifini verdiği ihalede Blackstone avukatı tekliflerinin 122 milyon dolar olduğunu 126 milyon dolar ifadesini yanlışlıkla telaffuz ettiğini söyledi. Optim şirket avukatı ise bu duruma itiraz etti. Tartışmalı olan fiyat konusunda en son 126 milyon onaylanırken satışın Wilmington iflas jürisi tarafından onaylanması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler