1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Bleda Yapı, EÜAŞ’ın maden sahasının işletmesini aldı

Bleda Yapı, EÜAŞ’ın maden sahasının işletmesini aldı

Enerji Günlüğü – Bleda Yapı AŞ, EÜAŞ’a ait 11081 ruhsat nolu maden sahasının işletme hakkını aldı.Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik...

Bleda Yapı, EÜAŞ’ın maden sahasının işletmesini aldı

Enerji Günlüğü – Bleda Yapı AŞ, EÜAŞ’a ait 11081 ruhsat nolu maden sahasının işletme hakkını aldı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim AŞ’ye ait 11081 nolu maden ruhsatı ve bu ruhsatın kapsadığı maden sahasının işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi için açtığı ihale nihai Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Bleda Yapı AŞ’de kaldı. 

Elektrik Üretim AŞ’ye ait 11081 nolu maden ruhsatı ve bu ruhsatın kapsadığı maden sahasının özelleştirme ihalesi; 62.800.000 TL bedelle en yüksek teklifi veren Bleda Yapı Sanayi ve Turizm ve Ticaret AŞ’de kaldı. 

Bleda Yapı AŞ’nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatı idare lehine irat kaydedilerek, ihale 62.500.000 TL bedelle ikinci teklifi veren Güney Maden İşletmeleri AŞ’ye verilecek. 

İhale sonucunu onaylayan Cumhurbaşkanlığı Kararına göre, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, söz konusu ruhsat işletme hakkının verilmesi süreciyle ilgili her türlü konuda yetkili kılındı.

Önceki ve Sonraki Haberler