1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BM’den Kuzey Kore’ye petrol ve gaz yaptırımı

BM’den Kuzey Kore’ye petrol ve gaz yaptırımı

Enerji Günlüğü - BM, nükleer programını sürdüren Kuzey Kore’ye yönelik yeni yaptırımlar çerçevesinde rafine petrol ve petrol ürünleri ihracatına...

BM’den Kuzey Kore’ye petrol ve gaz yaptırımı

Enerji Günlüğü - BM, nükleer programını sürdüren Kuzey Kore’ye yönelik yeni yaptırımlar çerçevesinde rafine petrol ve petrol ürünleri ihracatına sınırladı, gaz ihracatını yasakladı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 3 Eylül’de 2006 yılından bu yana en güçlü ve 6’ncı nükleer denemesini yapmasının ardından Kuzey Kore’ye yönelik 2006’dan bu yana ekonomik ve askeri yaptırımlar içeren 9’uncu kararı onayladı.

Yeni yaptırımlar çerçevesinde Kuzey Kore’ye rafine petrol satışı ekim ayından itibaren yıl sonuna kadar üç aylık sürede 500 bin varil, 2018 yılında ise 2 milyon varil petrol ile sınırlandırdı ve doğalgaz satışına da yasakladı.

Kararla, Kuzey Kore’nin petrol ithalatının yaklaşık yüzde 30’u engelleniyor. ABD’nin BM Daimi Temsilciliğinden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kore 4 milyon varili ham petrol olmak üzere 8,5 milyon varil petrol ithal ediyor. BMGK, yeni kararıyla Kuzey Kore’ye doğalgaz satışına da yasak getirdi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler