1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. BM'den Peru'ya tüm petrol görüşmelerini askıya al çağrısı

BM'den Peru'ya tüm petrol görüşmelerini askıya al çağrısı

Enerji Günlüğü - BM İnsan Hakları uzmanları Peru'daki petrol sızıntısının yarattığı kirlilik giderilinceye kadar hükümetin petrol ile ilgili görüşmeleri...

BM'den Peru'ya tüm petrol görüşmelerini askıya al çağrısı

Enerji Günlüğü - BM İnsan Hakları uzmanları Peru'daki petrol sızıntısının yarattığı kirlilik giderilinceye kadar hükümetin petrol ile ilgili görüşmeleri askıya almasını önerdi. 

BM İnsan Hakları uzmanları, Peru'daki petrol sızıntısının yarattığı kirlilik giderilip çevresel tehlike atlatılana ve yerli halkın güvenliği sağlanana kadar hükümetin şirketlerle yürütmekte olduğu petrol ile ilgili görüşmelerin tümünü askıya alması gerektiğini açıkladı.

Peru hükümeti Kanadalı Frontera Energy Corporation ile 192 blok petrol çalışmaları için sözleşmeyi uzatma görüşmeleri yürütüyor. Blokta petrol üretimi yaşanan sızıntı sonrası bu yıl dramatik bir şekilde düşerek günde 10 bin varilden 2.565 varile düştü. 

Geçtiğimiz yıllarda, Peru hükümeti petrol sızıntıları yüzünden bölgede birden fazla çevresel acil durum açıkladı ve bilinmeyen tarafları kendilerine karşı kötü niyetle hareket etmekle suçladı.

Frontera Energy Corporation, Haziran ayında yerli halk ile bir anlaşmaya vardı. Şirket yerli halka topraklarını kullandığı için ödeme yapacak ve topluluk kuruluşlarına fon sağlayacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler