1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. BMS öztüketim amaçlı güneş santrali kuracak 

BMS öztüketim amaçlı güneş santrali kuracak 

BMS Birleşik Metal Sanayi ve Ticaret AŞ, Kırşehir'de kuracağı lisanssız güneş enerji santralinde kendi elektriğini üretecek.

BMS öztüketim amaçlı güneş santrali kuracak 

Enerji Günlüğü - İstanbul merkezli BMS Birleşik Metal Sanayi AŞ, kendi elektriğini üreten işletmeler kervanına katılmaya hazırlanıyor. Şirket, Kırşehir Merkez’e bağlı Akçağı Köyü yakınlarında 5 MW kurul güce sahip bir güneş enerji santrali kurdurtup işletecek. Enerji Günlüğü’nün edindiği bilgilere göre BMS Birleşik Metal Sanayi GES, toplamda 9 hektarlık tapu alanına inşa edilecek. 

Projenin üzerinde yer alacağı Akçağıl Köyü, 101 Ada, 63/64/65/66/67/68 parsellerin tamamı tapuda BMS Birleşik Metal Sanayi  ve Ticaret Anonim Şirketi adına kayıtlı bulunuyor. 

Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelik hükümleri kapsamında kurulacak santralde üretilecek elektrik BMS Birleşik Metal Sanayi ve Ticaret AŞ’nin şebekeden tükettiği elektrik ile mahsuplaştırılacak. Söz konusu proje için Meram Elektrik Dağıtım AŞ’ye (MEDAŞ) 8,00064 MWm/5 MWe kurulu gücünde Lisanssız Güneş Enerjisi Sistemi kurmak amacı ile çağrı mektubu talebinde bulunulacak. Projeye dair ÇED sürecinin olumlu tamamlanması sonrasında EPDK süreçlerine geçilerek gerekli diğer başvurular yapılacak. 

Edinilen bilgiye göre, Tarım ve Orman Müdürlüğü 31 Ekim 2022 tarih, 7546463 sayılı ve 7546906 sayılı yazılarında; BMS Birleşik Metal Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ait lisanssız GES’in kurulacağı araziyi “Kuru Marjinal Tarım Arazisi” olarak tanımlamış durumda.