1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. BMW ve Mercedes Çin’de ortaklaşa şarj şirketi kuracak

BMW ve Mercedes Çin’de ortaklaşa şarj şirketi kuracak

BMW ve Mercedes Çin Halk Cumhuriyeti’nde şarj ağı işletmek üzere ortak girişim kuracak.

BMW ve Mercedes Çin’de ortaklaşa şarj şirketi kuracak

Enerji Günlüğü - BMW ve Mercedes’in Çin Halk Cumhuriyeti’nde şarj ağı işletecek olan ortak girişimi hem Türkiye’de hem Çin’de rekabet izni aldı. 

Rekabet Kurulu 24-03/40-13 sayılı ve 11 Ocak 2024 tarihli kararıyla; Mercedes-Benz Group China Ltd. ve BMW Brilliance Automotive Ltd.’nin Çin Halk Cumhuriyeti’nde elektrikli araçlar için şarj ağı işletmek üzere kamuya açık tam işlevsel bir ortak girişim kurması işlemine izin verdi.

BMW Brilliance Automotive Ltd. ve Mercedes-Benz Group China Ltd.; geçen yıl Kasım ayı sonunda imzaladıkları anlaşmayla ilgili açıklama yapmış, kurulacak yeni şirkette iki şirketin %50’şer hissesi olacağını duyurmuşlardı. 
 
Ortak girişim, 2026 yılı sonuna kadar en yeni şarj teknolojilerini kullanan, yaklaşık 7.000 adet yüksek güçlü şarj ünitesine sahip en az 1.000 yüksek güçlü şarj istasyonundan oluşan bir ağ kurmayı hedefliyor. İlk istasyonlar, 2024 yılında yeni nesil elektrikli araçların yoğun olduğu bölgelerde işletmeye açılacak. 

Yeni şirket kuracağı premium şarj ağı ile de BMW ve Mercedes-Benz müşterileri için lüks bir hizmet sunacak. Premium şarj ağında “tak ve şarj et” ve çevrimiçi rezervasyon gibi bir dizi ayrıcalıklı özellik de sunulacak. Şirket ayrıca,  koşullar elverdiği ölçüde yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektrik kullanacak. 

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi de iki şirketin kuracağı şarj ağı işletmecisi şirketin kuruluş işlemini onayladı.

Önceki ve Sonraki Haberler