1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. BMW’nin elektrikli araç satışında Çin etkisi

BMW’nin elektrikli araç satışında Çin etkisi

BMW, tam elektrikli otomobil satışlarının bu yıl toplam otomobil satışı içindeki payının %15’e çıkacağını öngörüyor. 

BMW’nin elektrikli araç satışında Çin etkisi

Enerji Günlüğü - BMW, elektrikli araç (BEV) satışlarını Çin’in artan talebi nedeniyle 2023'ün ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemine göre iki katından fazla arttırdı.

Alman otomotiv şirketi BMW, küresel elektrikli araç satışlarını 2023 yılının ilk iki ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla iki kat arttırdı. Üretici bunun nedenini, Çin’de oluşan talebin olağanüstü yüksek olması olarak açıkladı. 

ÇİN’İN PAYI ABD’NİN İKİ KATI

BMW Grubu, dünyanın en  büyük pazarı Çin’de ise elektrikli otomobillerinin sürümünü yıl bazında üç katına çıkardı. Grup, 2023’te, elektrikli araç satışının Çin’e düşen payının daha da belirgin biçimde artacağını bildirdi. Geçen yıl BMW markalı her üç araçtan biri Çin’de satıldı. Böylece Çin’in toplam içindeki payı BMW’nin ikinci büyük pazarı olan ABD’nin payının iki katından fazlasına çıktı. 

ELEKTRİKLİ ARAÇLARA TALEP HIZLA ARTIYOR

BMW, tam elektrikli otomobil satışlarının küresel düzlemde tüm otomobil satışı içindeki payının 2022 yılında yüzde 9 olduğunu ve bu payın 2023 yılında yüzde 15 oranına yükseleceği varsayımından hareket ediyor. 

Bu alanda talebin hızla arttığına işaret eden BMW AG Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Zipse, bu dinamiğin sürmesi halinde 2030 yılına varmadan tüm satışlarının yarısını tam elektrikli araçların oluşturacağını öne sürdü.

ÇİN PAZARINA BU YIL YENİ EV MODELİ SÜRÜLECEK

Çin ile oluşturulan girişim BMW Brilliance Automobile (BBA) 2022'de tam konsolide olduktan sonra şirket kazancı, vergi öncesinde 23,5 milyar euro ile bir önceki yıla kıyasla yüzde 46,4 oranında fazlalaşmıştı. Bu yolla BMW,  Brilliance China Automotive Holdings Ltd. ile uzun dönemli iş birliğini güçlendirmeyi, Shenyang’daki üretim kapasitesini büyütmeyi ve yerel üretimi de benzer ölçülerde genişletmeyi amaçlıyor. 

Bu çerçevede 2023 yılı, BMW’nin Çin pazarına BMWiX1 modelin tam elektrikli versiyonunu sürmesine tanık olacak. 

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler