1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BNP Paribas, petrol varlıklarını yüzde 80 azaltacak

BNP Paribas, petrol varlıklarını yüzde 80 azaltacak

BNP Paribas, yenilenebilir enerji üretimi için sağlayacağı finansmanı arttırarak 2030 yılına kadar 40 milyar euroya çıkardı.

BNP Paribas, petrol varlıklarını yüzde 80 azaltacak

Enerji Günlüğü - Fransa merkezli banka BNP Paribas, petrol sektöründeki varlıklarını 2030 yılına kadar 1 milyar euronun altına düşürme sözü verdi.

Paris merkezli banka BNP Paribas, petrol çıkarma ve üretim endüstrilerinde sahip olduğu varlığı 2030 yılına kadar 1 milyar euronun altına düşürme taahhüdünde bulundu. Bankanın mevcut durumda bu sektördeki varlıkları 5 milyar euro değerinde. Dolayısıyla banka petrol varlıklarını %80 oranında azaltacak. 

Banka, 2016 yılında petrol projelerini finanse etmeyi bıraktığını açıklamıştı. Bu yeni taahhütle banka, karbon emisyonunu azaltma ve iklim hedeflerine ulaşma çabalarının bir parçası olarak petrol çıkarma ve üretim için ödenmemiş finansmanı azaltma hızını arttıracak.

YENİLENEBİLİRE FİNANSMAN ARTTIRILACAK

Banka ayrıca, "düşük karbonlu, yenilenebilir enerji" üretimi için  "2025 yılına kadar 30 milyar euroluk finansman sağlama hedefini, 2030 yılına kadar 40 milyar euro olarak güncelledi.

Önceki ve Sonraki Haberler