1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Bodrum’da jeotermal kaynak aranacak

Bodrum’da jeotermal kaynak aranacak

Anka, Muğla’nın Bodrum ilçesinde turizm tesislerinin ısıtmasında kullanmak amacıyla bir adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Bodrum’da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Anka, Muğla’nın Bodrum ilçesinde turizm tesislerinin ısıtmasında kullanmak amacıyla bir adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Anka Isıtma Soğutma ve Otomasyon Sistem. Jeotermal Ener. İnş. İth. İhr. San. Tic. A.Ş. tarafından Muğla İli, Bodrum İlçesi, Göl Mahallesi, Karadere Mevkii’nde 2019A007 ruhsat numaralı saha içerisinde 1 adet jeotermal kaynak arama sondajı yapılması planlanıyor. 

Proje kapsamında 3 bin metrekare civarındaki alanda en fazla 800±50 derinliğine kadar sondaj yapılacak. Arama sondajı sonucunda elde edilen veriler doğrultusunda, jeotermal turizm tesislerinde ısıtma kaynağı olarak kuyunun kullanımı söz konusu olabilecek. Proje bedeli toplam 500.000 TL olarak planlanıyor.  

Çıkacak olan su, proje sahibi tarafından çeşitli amaçla kullanılacak. Çıkacak olan suyun hangi amaçlar için kullanılacağında, çıkan suyun sıcaklık değeri belirleyici etken olacak. Sondaj çalışmaları sonucunda kaynağa ulaşılamazsa kuyu ağzı betonlanarak kapatılacak ve çalışma alanı ilk haline yakın şekilde düzenlemeler yapılarak terk edilecek.

Enerji Günlüğü  

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler