1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Boğaziçi Elektrik Dağıtım, Cengiz Kolin Limak`ın

Boğaziçi Elektrik Dağıtım, Cengiz Kolin Limak`ın

Enerji Günlüğü - İstanbul Avrupa Yakası'nın elektrik dağıtım şirketi Boğaziçi Elektrik Dağıtım özelleştirmesinde en yüksek teklifi 1 milyar...

Boğaziçi Elektrik Dağıtım, Cengiz Kolin Limak`ın

Enerji Günlüğü - İstanbul Avrupa Yakası'nın elektrik dağıtım şirketi Boğaziçi Elektrik Dağıtım özelleştirmesinde en yüksek teklifi 1 milyar 960 Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu verdi.

Elektrik dağıtım sektörünün büyük lokması, Türikye'nin en büyük elektrik dağıtım bölgesi olan İstanbul Avrupa Yakası'ndaki Boğaziçi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi özelleştirmesinde nihai pazarlık görüşmeleri tamamlandı. Pazarlığa, ihale sürecinde ön yeterlilik alan 12 yatırımcıdan, teklif sunan 7'si katıldı. Bunlar, Torunlar Gıda, Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu, Park Holding, Aksa Elektrik, Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu, Çalık Enerji, IC İçtaş İnşaat olarak sıralanıyor.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Toplantı Salonu'ndaki pazarlıklar, kapalı zarfla tekliflerin alındığı bir elemesiz turla başladı. Bu turda zarflardan çıkan en yüksek teklif tutarı 910 milyon dolar oldu.
Ardından dört elemeli tur yapıldı.

İLK ELENEN IC İÇTAŞ OLDU
İlk elemeli turda en yüksek teklif tutarı 1 milyar 410 milyon dolara çıkarken, IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi elendi.
İkinci elemeli turda zarflardan çıkan en yüksek teklif tutarı 1 milyar 550 dolar olurken, bu kez Torunlar Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi elendi.
En yüksek teklif tutarının 1 milyar 652 milyon dolara yükseldiği üçüncü elemeli turda Aksa Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi yarış dışı kaldı.
Dördüncü ve son elemeli turda gelen en yüksek teklif tutarı 1 milyar 765 dolara çıkarken, bu kez Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi elendi.
Açık artırmaya geçildi. 5'er milyon dolarlık artışlarla yapılan bu bölümde ilk çekilen yatırımcı Elsan Tümaş Karaçay Ortak Girişim Grubu oldu.
Yarışa Park Holding ile Cengiz-Kolin-Limak arasında devam edildi. Ve yarışta ipi göğüsleyen şirket 1 milyar 960 milyon dolarlık teklifiyle Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler