1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Boğaziçi`nde enerji güvenliği tartışılacak

Boğaziçi`nde enerji güvenliği tartışılacak

Enerji Günlüğü - Türkiye ve çevresinde yaşanan enerji merkezli tartışmalar ve çokuluslu enerji projelerin finansmanı Bosphorus Energy Club (BEC) zirvesinde...

Boğaziçi`nde enerji güvenliği tartışılacak

Enerji Günlüğü - Türkiye ve çevresinde yaşanan enerji merkezli tartışmalar ve çokuluslu enerji projelerin finansmanı Bosphorus Energy Club (BEC) zirvesinde ele alınacak.

Türkiye’nin ve bölgenin güçlü enerji şirketlerini buluşturan The Bosphorus Energy Club (BEC) Zirvesi, 10 Aralık 2015 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. BEC Başkanı Mehmet Öğütçü ve kurucu ortaklardan PwC Türkiye Enerji, Altyapı ve Madencilik Sektörü Lideri Murat Çolakoğlu bu yıl "Yeni Enerji Dünyasında Fırsatları Yakalamak, Riskleri Yönetmek: Nasıl?" başlığıyla gerçekleşecek zirvenin gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

ÇOKULUSLU PROJELERİN SENKRONİZASYONU

BEC Başkanı Mehmet Öğütçü, BEC Zirvesi'nin enerji alanındaki karar alıcılara doğru ve kolay anlaşılır bilgi akışı yaratarak trendlerin yakından izlenmesini hedeflediğini belirtti. Öğütçü, bölgedeki büyük ölçekli çokuluslu projelerin ve ulusal ölçekteki önemli projelerin daha hızlı ve senkronize şekilde hayata geçmesini sağlamayı amaçladıklarını da vurguladı.

ANA KONU, BORU HATTI PROJELERİ

BEC Zirvesi’nin ana gündem maddeleri arasında yaptırımlardan kurtulması beklenen İran’ın petrol ve doğalgaz ihracatı için yeni güzergah arayışı da var. TANAP ile Hazar’dan gelen ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya uzanacak Güney Koridoru ile ilgili son gelişmeler de ele alınacak konu başlıklarından... Suriye üzerinden yaşanan Ankara-Moskova gerginliğinin askıya alınmasına yol açtığı Türk Akımı projesi ile NordStream projelerinin geleceği de BEC Zirvesi'nde ele alınacak.

37 TRİLYON DOLAR BULMAK

Bir diğer konu başlığı ise ABD’nin kaya gazıyla küresel enerji piyasasında önemli bir oyuncu olarak yükselmesi... Ve, 2035 yılına kadar 37 trilyon dolara ulaşması beklenen küresel enerji yatırımlarının nasıl finanse edileceği de bir başka konu başlığı...

ENERJİYE LİDER YETİŞTİRMEK

BEC Başkanı Öğütçü ve Çolakoğlu'nun verdiği bilgiye göre, BEC Zirvesi öncesi, 9 Aralık 2015 tarihinde ise ilk kez “BEC Enerjide Genç Liderler” programı düzenlenecek. Programın amacı, enerji sektörünün gelecekteki genç yönetici ihtiyacına cevap vermek için enerji liderleri yetiştirmek.

HALEF SELEF ENERJİ BAKANLARI 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın katılımının beklendiği BEC İstanbul Zirvesi'ne, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanı Ashti Hawrami, Katar eski Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Mohamed A. Althani, İran İslami Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Valiollah Seif, Aspen Enstitüsü Başkanı ve Romanya Eski Dışişleri Bakanı Mircea Geoană, SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz ve Şişecam Grup CEO’su Ahmet Kırman gibi isimler de katılacak.

Bu arada, The Bosphorus Energy Club Onursal Başkanı, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da BEC Zirvesi'ne katılımı bekleniyor. Bakan Yıldız, daha önceki BEC toplantılarında da hazır bulunmuştu. 

...

Önceki ve Sonraki Haberler