1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Bolu Belediyesi güneşe sahip çıktı

Bolu Belediyesi güneşe sahip çıktı

Enerji Günlüğü - Bolu Belediyesi tarafından kurulan 1 MW’lık güneş enerjisi santrali (GES) elektrik üretimine başladı. Belediye, GES kurmak isteyen...

Bolu Belediyesi güneşe sahip çıktı

Enerji Günlüğü - Bolu Belediyesi tarafından kurulan 1 MW’lık güneş enerjisi santrali (GES) elektrik üretimine başladı. Belediye, GES kurmak isteyen vatandaşa da destek olacak. 

Yapımına Kasım 2017’de başlanan Bolu Belediyesi’nce Sarıcalar İçme Suyu Arıtma Tesisi arazisinde kurulan 1 MW’lık güneş enerjisi santralinin inşası tamamlandı. Toplam 19 bin 500 metrekarelik alana kurulan santral, 4 bin panelden oluşuyor. 

Santralde yıllık 1 milyon 300 bin kilowatt/saat (kWh) elektrik üretimi gerçekleştirecek. Elde edilecek enerjinin yıllık 200 bin kWh’ı Bolu Belediyesi Sarıcalar Temiz Su Arıtma Tesisi’nin enerji ihtiyacını karşılamak için kullanılacak. Geriye kalan 1 milyon 100 bin kilowatt/saat ise şebekeye verilerek Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ’ye satılacak. 

GES KURMAK İSTEYENE DESTEK 

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz “Şehrimizde takriben 20 bin metrekare alan üzerine, temiz su arıtma tesisimizin hemen yanına 1 MW’lık güneş enerji sistemi kurduk. Proje 1 milyon dolara mal oldu ve kendisini 7 yılda amorti edecek” dedi. Bolu Belediyesi’nin güneşten elektrik üretmek isteyenlere öncülük etmek için ilk santrali kurup üretime geçirdiğini aktaran Başkan Yılmaz “İnşallah ikinci projeyi de yapacağız. Eğer Bolu’da güneşten elektrik üretmek isteyen varsa biz onlara da her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu. 

BELEDİYE BİNALARINA DA GES 

Yılmaz ayrıca santralde verimlilik analizleri yapacaklarını ve daha sonra belediyenin kendi binalarının çatı ve cephelerine de güneş panelleri yerleştireceklerini ifade etti. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler