1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Bolu Göynük TES’in çevre yatırımları eksiksiz

Bolu Göynük TES’in çevre yatırımları eksiksiz

Aksa Enerji, Bolu Göynük TES’in baca filtresi ve diğer bütün çevre yatırımlarının yapıldığı bir tesis olduğunu duyurdu.

Bolu Göynük TES’in çevre yatırımları eksiksiz

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, Bolu Göynük TES’in baca filtresi ve diğer bütün çevre yatırımlarının yapıldığı bir tesis olduğunu duyurdu.

Aksa Enerji Üretim AŞ, yatırımcılarından gelen soruları cevapladığı açıklamasında linyit ve kömürle elektrik üreten santrallerin filtre yatırımlarını tamamlamaları için verilen sürenin 31 Aralık 2019 tarihinde dolacağını hatırlattı ve Bolu Göynük Termik Enerji Santrali’nin (TES) bu kapsamda olmadığını bildirdi. 

Şirket açıklamasında, üretim faaliyetlerinin çevre ve insan sağlığı üzerindeki olası etkilerini bertaraf etmek amacıyla Bolu Göynük Termik Enerji Santrali’nde gerekli yatırımları yaptıklarını belirtti. Açıklamaya göre Bolu Göynük TES, halen kullanılmakta olan pulverize kömürle çalışan termik santrallere alternatif bir teknoloji olan akışkan yataklı yakma teknolojisi ile dizayn edildi. Bu teknoloji santralin çevreye gaz yönünden verebileceği zararları önlüyor. 

Aksa Enerji, Bolu Göynük TES’in yerli kömürle üretim yapan termik santraller arasında en yeni çevre mevzuatının tüm gerekliliklerini yerine getiren ve Çevre İzin ve Lisans Belgesi’ne sahip olan bir tesis olduğunu hatırlattı. 

Bolu Göynük TES, kısa süre önce Bolu Çevre İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Birleşik Çevre Denetimi’nden sıfır hata ile geçmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler