1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Bolu Mengen’de pelet üretilecek

Bolu Mengen’de pelet üretilecek

Turan Palet, 7,6 milyon TL ile Bolu’da kuracağı tesiste kereste ve palet üretiminin yanısıra yılda yaklaşık 20.000 ton pelet üretilecek.

Bolu Mengen’de pelet üretilecek

Enerji Günlüğü - Bolu’nun Mengen ilçesinde kurulacak olan tesiste kereste ve palet üretiminde oluşan talaş ve orman atıkları işlenerek yılda yaklaşık 20.000 ton pelet üretilecek.

Bolu İli, Mengen İlçesi, Pazarköy Köyünde Turan Palet San. Or. Ür. Taş. ve Tic. A.Ş. tarafından Kereste, Palet ve Pelet Üretim Tesisi kurulması planlanıyor. 7,6 milyon TL değerindeki proje kapsamında kereste ve palet üretilecek ve üretim sürecinde çıkan talaşlar peletlenerek yakıt haline getirilecek. Ayrıca civarda yer alan tesislerden talaş, yonga, kıymık, ahşap, kontraplak ve kaplamalar benzeri atıklar da kabul edilerek pelet haline getirilerek geri kazanılacak.

Kesme makinalarından vakumlama yöntemi ile alınan talaşlar, borular vasıtasıyla talaş depolarına aktarılarak biriktirilecek. Biriken talaşlar ve dışarıdan alınacak talaş, yonga, kıymık, ahşap, kontraplak ve kaplamalar pelet ünitesine aktarılacak ve burada pelet üretimi gerçekleştirilecek. Çuvallanarak pelet yakıtı olarak piyasaya satışı yapılacak. 

Tesiste yıllık 10.000 m3 kapasiteli tomruktan yaklaşık 7.000 m3 kereste elde edilecek. Yine tesis çalışmalarında yıllık yaklaşık 23.000 ton ahşap palet üretilecek. Ayrıca söz konusu tesiste oluşacak yonga, talaş vb. ile dışarıdan alınacak atıklar ile yıllık yaklaşık 20.000 ton pelet üretilecek.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler