1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Bolu Mudurnu’da jeotermal kaynak aranacak

Bolu Mudurnu’da jeotermal kaynak aranacak

Isra Grup, V-Orman Konut ve Termal Otel Projesinde ihtiyaç duyulacak termal su ve içme suyunu sağlamak amacıyla Bolu’da jeotermal kaynak arayacak.

Bolu Mudurnu’da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Bolu’nun Mudurnu ilçesinde jeotermal kaynak ve içme suyu aranacak. Kaynağın V-Orman Konut ve Termal Otel Projesinde termal su ve içme suyu ihtiyacı için kullanılması planlanıyor.

Bolu İli, Mudurnu İlçesi, Çevreli ve Kovucak Köyü sınıraları içerisinde ISRA Holding şirketlerinden Isra Group İnşaat A.Ş. tarafından jeotermal kaynak ve içme suyu arama faaliyeti planlanıyor. Projenin değeri 4,4 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje ile V-Orman Konut ve Termal Otel Projesinde ihtiyaç duyulacak termal suyun ve içme suyunun bulunması amaçlanıyor. Daha önce bir adet sondaj çalışması yapılan alanda bu amaçla 1 adet termal su ve 1 adet içme suyu olmak üzere 2 adet lokasyonda sondaj çalışması yapılacak. Belirlenen iki sondaj alanı da yaklaşık 1400 metrekarelik orman parseli içerisinde yer alıyor.

Rotary (döner) sondaj tekniği kullanılacak çalışmalarda kuyu derinliklerinin en fazla 1600 metre olması planlanıyor. Yapılan sondaj ile yeraltının jeolojik ve tektoniği hakkında bilimsel veriler elde edilecek, jeotermal akışkanın kimyasal ve fiziksel özellikleri öğrenilecek. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler