1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Bolu'da tavuk atıklarından elektrik üretilecek

Bolu'da tavuk atıklarından elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - MAV Elektrik, Bolu ili Göynük ilçesinde et tavuğu atıklarından enerji üretecek 30 MW'lık bir biyogaz tesisi kuracak.Türkiye'nin beyaz...

Bolu'da tavuk atıklarından elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - MAV Elektrik, Bolu ili Göynük ilçesinde et tavuğu atıklarından enerji üretecek 30 MW'lık bir biyogaz tesisi kuracak.

Türkiye'nin beyaz et ihtiyacının yaklaşık yüzde 35'ini tek başına karşılayan Bolu ilinde tavuk gübreleri elektrik enerjisine dönüştürülerek değerlendirilecek. Gülsan Holding iştiraklerinden MAV Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından  ülkemizde en büyük kümes kapasitelerinden birine sahip olan Göynük ilçesi Arıkçayırı köyü yakınlarında (Hacıköyü mevkiinde) 15,44 hektarlık bir sahada, etçil tavuk atıklarından enerji üretecek bir ‘Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisi” kurulması planlanıyor.

115.000.000 Avro (379.500.000 TL) bedelli Arıkçayırı Kümes Atıklarından Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisi (Santrali) Projesi kapsamında et tavuğu atıklarının (tavuk dışkısı ve civcivler kümese gelmeden önce yere serilen altlık malzeme karışımı) akışkan yataklı bir kazanda yakılarak elektrik enerjisi üretilecek. 

Planlanan 99,5 MWt’lik (30 MWe/31,91 MWm) kurulu güç ile santralin üretebileceği (yıllık) net elektrik enerjisi miktarı 208,2 GWh/yıl olarak hesaplanıyor. Üretilen enerji, ulusal elektrik şebekesine aktarılacak.

Proje ile ilgili ÇED Süreci başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler