1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Bolu'daki 14.5 MW'lık biyokütle tesisi halkın görüşünde

Bolu'daki 14.5 MW'lık biyokütle tesisi halkın görüşünde

Enerji Günlüğü - ZGC BES Enerji A.Ş.'nin Bolu'da kanatlı hayvan altlığından ve orman atıklarından elektrik üretmek amacıyla kuracğı 14.5 MW'lık biyokütle...

Bolu'daki 14.5 MW'lık biyokütle tesisi halkın görüşünde

Enerji Günlüğü - ZGC BES Enerji A.Ş.'nin Bolu'da kanatlı hayvan altlığından ve orman atıklarından elektrik üretmek amacıyla kuracğı 14.5 MW'lık biyokütle tesisi halkın görüşüne açıldı.

ZGC BES Enerji A.Ş. tarafından Bolu İli, Merkez İlçesi, Kuzörenemirler Köyü, Güzlükbaşı Mevkiinde 29.887,00 metrekarelik alanda Kanatlı Hayvan Altlığından ve Orman Atıklarından (Biyokütle) Elektrik Üretimi Yapan 14,5 MWe (15,3MWm) kurulu güce sahip Yenilenebilir Enerji Santrali Projesi ile ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme Raporu on günlüğüne halkın görüşüne açıldı.

İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunup, nihai kabul edilen Rapor, halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açıldı. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edilebilecek.

131.655.748,46 TL bedelli proje kapsamında  Bolu İli’ nin Merkez İlçesi, Yeniçağa İlçesi ve Dörtdivan İlçesi sınırlarından elde edilecek kanatlı hayvan altlıkları ve orman atıkları (biyokütle) kullanılacak ve işlem sırasında çevreye yayılan kötü kokular tümüyle bertaraf edilecek.

BOLU'YA 14.5 MW'LIK BİYOKÜTLE TESİSİ KURULACAK

Önceki ve Sonraki Haberler