1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bomonti Elektrik-Türkiye Finans dosyası bilirkişide

Bomonti Elektrik-Türkiye Finans dosyası bilirkişide

Bomonti Elektrik’in Türkiye Finans’a açtığı dava dosyası, sözleşmeye aykırılık olup olmadığının tespiti için bilirkişiye...

Bomonti Elektrik-Türkiye Finans dosyası bilirkişide

Enerji Günlüğü – Bomonti Elektrik’in Türkiye Finans’a açtığı dava dosyası, sözleşmeye aykırılık olup olmadığının tespiti için bilirkişiye gönderildi.

Bomonti Elektrik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Turizm ve Ticaret AŞ’nin, Türkiye Finans Katılım Bankası AŞ’ye karşı; banka hesabında bulunan paranın, hesap kat edilmeden ve muaccel olmayan borca karşılık el konulması gerekçesiyle açtığı tazminat davasında dosya, Bankanın yapılandırma sözleşmesine aykırı davranıp davranmadığı ve zararın ortaya çıkıp çıkmadığının tespiti için bilirkişiye gönderildi.

Bomonti Elektrik AŞ, Türkiye Finans Katılım Bankası AŞ ile Genel Kredi Sözleşmesi imzalamış; şirket, sözleşme uyarınca 15.619,23 Euro ve 627.669,47 Euro olmak üzere toplam 643.288,59 Euro kredi borcu almıştı. Daha sonra yapılandırma isteyen şirketin borçları; Banka tarafından önce taksitleri zamanında tahsil edilmemiş; ardından da borcun tamamı tek seferde ve taksitlerden kaynaklanan vergi ve masraflarla da beraber, tahsil edilmişti. Bomonti Elektrik de Türkiye Finans Katılım Bankası AŞ’ye tazminat davası açmıştı. 

Bomonti Elektrik, davayla ilgili gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceklerini bildirdi. 

BOMONTİ ELEKTRİK-TÜRKİYE FİNANS DAVASI ARA KARAR AŞAMASINA GELDİ

Önceki ve Sonraki Haberler