1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Bora I-II-III-IV HES projesi ÇED Raporu görüşe açıldı

Bora I-II-III-IV HES projesi ÇED Raporu görüşe açıldı

Enerji Günlüğü - HAS Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Artvin'de yapılması planlanan “Bora I-II-III-IV Regülatörü ve HES” projesi ÇED raporu...

Bora I-II-III-IV HES projesi ÇED Raporu görüşe açıldı

Enerji Günlüğü - HAS Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Artvin'de yapılması planlanan “Bora I-II-III-IV Regülatörü ve HES” projesi ÇED raporu görüşe açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yapılan açıklamada Artvin İli, Merkez ilçesi sınırları içerisinde Cancir, Erik, Çiftepınar ve Çermik Dereleri üzerinde HAS Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Bora I-II-III-IV Regülatörü ve HES” projesi ile ilgili ÇED raporunun görüşe açıldığı belirtildi.

Buna göre, proje ile ilgili Bakanlığa sunulan ÇED Raporu, 03.10.2013 tarih ve 28784 sayılı ÇED Yönetmeliği’nin Geçici 1. Maddesi kapsamında 17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı ÇED Yönetmeliğinin 11. Maddesi doğrultusunda incelenip ÇED Raporu Özel Formatı’na uygun bulunarak, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporunu incelemek isteyenler, Bakanlık merkezinde veya Artvin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.

Önceki ve Sonraki Haberler