1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. BORARES Bodrum`da 30 MW`lık RES kuracak

BORARES Bodrum`da 30 MW`lık RES kuracak

Enerji Günlüğü - Borares Elektrik tarafıdan Muğla'nın turizm beldesi Bodrum ilçesinde 30 MW'lık Karova RES kurulması planlanıyor.BORARES Enerji Elektrik...

BORARES Bodrum`da 30 MW`lık RES kuracak

Enerji Günlüğü - Borares Elektrik tarafıdan Muğla'nın turizm beldesi Bodrum ilçesinde 30 MW'lık Karova RES kurulması planlanıyor.

BORARES Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Muğla'nın Bodrum ilçesi Çelin Dağı, Atalan Tepe, Bahçekuyu Tepe, Büyükkuşça Tepe, Akdağ mevkiinde her biri 2,85 MW gücünde toplam 7 adet ve her biri 1,7 MW gücünde toplam 6 adet (toplam kurulu gücü 30,15 MWm) rüzgar türbini inşa edilmesi planlanıyor.

Proje bedeli 110 Milyon TL olarak belirlenen proje kapsamında GE2.85-103 ve GE1.7-103 tipi rüzgar türbinlerinin kullanılması ve yılda ortalama 122.500.000 MWh enerji üretilmesi planlanıyor. İşletme ömrü 49 yıl olan tesiste üretilen elektrik enerjisinin 154 kV yüksek gerilim (YG) iletim hattı ile Bodrum-Yeniköy EİH'ye girdi-çıktı şeklinde bağlanması öngörülüyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Muğla Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler