1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Borisov: Güney Akım`da AB kurallarına uyduk, suçlu çıktık

Borisov: Güney Akım`da AB kurallarına uyduk, suçlu çıktık

Enerji Günlüğü - Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde AB kanunlarına uymalarına rağmen neredeyse projenin...

Borisov: Güney Akım`da AB kurallarına uyduk, suçlu çıktık

Enerji Günlüğü - Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde AB kanunlarına uymalarına rağmen neredeyse projenin iptalinden sorumlu tutulduklarını söyledi.

Borisov, Brüksel'de Avrupa Komisyonu ile yaptığı görüşmede Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin kaderinin bugünkü toplantıda netleşeceğini belirterek, Rusya'nın projenin iptalinden dolayı ülkesini suçlamasının doğru olmadığını ifade etti.

Geride bıraktığımız yıl AB ile Rusya'nın sorunları çözme konusunda fikir birliğini yakalayamadıklarını belirten Borisov, "Avrupa yasalarına uymamıza rağmen neredeyse Güney Akım'ın durdurulmasının suçlusu ya da muhalifi gibi mamele gördük" dedi.

RUSYA'NIN TAVRI BUGÜN NETLEŞECEK

Borisov, bir önceki hükümet tarafından Avrupa Komisyonu'na Bulgaristan adına Güney Akım konusunda Moskova ile müzakere hakkı verildiğini, bu nedenle de ülkesinin konuyu Moskova ile direkt görüşemediğini hatırlatarak, Avrupa Komisyonu'nun enerjiden sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic'in Bulgaristan adına bugün Moskova'da temaslarda bulunduğunu söyledi.

Borisov, görüşmelerin ardından Rusya'nın kesin olarak Güney Akım'dan vazgeçip geçmediğinin ve projeyle ilgili bundan sonraki tutumunun ne olacağının netleşeceğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler