1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Borsa İstanbul'da gong Mogan Enerji için çaldı

Borsa İstanbul'da gong Mogan Enerji için çaldı

Halka arz sürecini tamamlayan Mogan Enerji’nin halka arz edilen hisseleri 7 Mart’ta (Bugün) düzenlenen gong töreninin ardından Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı.

Borsa İstanbul'da gong Mogan Enerji için çaldı

Enerji Günlüğü - Halka arz sürecini tamamlayan Mogan Enerji’nin gong töreni Borsa İstanbul’da gerçekleşti. İş Yatırım ve TSKB liderliğinde oluşturulan konsorsiyum aracılığı ile talep toplayan Mogan Enerji’nin halka açıklık oranı yüzde 10,76, halka arz büyüklüğü ise 2.975.654.550 TL oldu.

#MOGAN KODUYLA İŞLEM GÖRÜYOR

Mogan Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Aygün gong töreninde yaptığı konuşmada, “Açılış seansıyla birlikte #MOGAN koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladıklarını belirterek, “Halihazırdaki portföyümüzün tamamı jeotermal, hidroelektrik ve rüzgar enerjisi olmak üzere tümüyle yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşuyor. Gelir çeşitlendirme fırsatı yaratan çok sayıda elektrik üretim santraline  sahibiz. Dolayısıyla hem dünyadaki hem de Türkiye'deki çevreyle ilgili politikaların bu yönde ilerlemesi, bize büyük destek sağlıyor. Şimdiye kadar karlı olduğunu düşündüğümüz projelerde rol aldık, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Halka arz gelirlerimizin yüzde 45’ini yeni yatırımlarımız için kullanacağız. Örneğin Mevcut rüzgar enerji santralimiz kapsamında, ilave 32,5 megavat kapasiteli hibrit güneş enerji santrali yatırımımız olacak. Yanı sıra yurtdışında yatırım yapmayı planlıyoruz. Yeni yatırımcılarımızın güven ve desteği ile bu hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum. Halka arz sürecimizin tüm paydaşlarımız ve Borsa İstanbul adına hayırlı olmasını diliyorum,” dedi.

Mogan Enerji’nin halihazırdaki portföyünün tamamı jeotermal, hidroelektrik ve rüzgar enerjisi olmak üzere tümüyle  yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşuyor. Gelir çeşitlendirme fırsatı yaratan çok sayıda elektrik üretim santraline  sahip olan Mogan Enerji’nin portföyü 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla 9 adet RES, 8 adet JES ve 4 adet HES olmak üzere yurt içinde faaliyet gösteren 21 adet yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi yapan enerji santrallerinden  oluşuyor.

Borsa İstanbul'da gong Mogan Enerji için çaldı

Borsa İstanbul'da gong Mogan Enerji için çaldı

Halka arz sürecini tamamlayan Mogan Enerji’nin gong töreni Borsa İstanbul’da gerçekleşti. İş Yatırım ve TSKB liderliğinde oluşturulan konsorsiyum aracılığı ile talep toplayan MOGAN Enerji’nin halka açıklık oranı yüzde 10,76 oldu.

İlgili Haberler