1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Borsa İstanbul`da gong, Odaş için çaldı

Borsa İstanbul`da gong, Odaş için çaldı

Enerji Günlüğü - Odaş Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş, Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan 410’uncu şirket oldu. ODAŞ Enerji’nin yüzde...

Borsa İstanbul`da gong, Odaş için çaldı

Enerji Günlüğü - Odaş Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş, Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan 410’uncu şirket oldu. ODAŞ Enerji’nin yüzde 28.6 payının halka arzı, yatırımcıların yoğun talebiyle karşılanırken, halka arz edilen toplam 12 milyon nominal değerli pay için 16 milyon 428 bin 151 adet talep geldi.

Odaş Enerji’nin, (ODAŞ Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.) paylarının halka arzında, 12 milyon nominal değerli payın yüzde 40’ı yurtiçi bireysel, yüzde 15’i yurtiçi kurumsal, yüzde 45’i ise yurtdışı kurumsal yatırımcılara tahsis edildi. Halka arz sürecinde özellikle yurtiçi ve yurtdışı kurumsal yatırımcılardan beklenenin yaklaşık 2 katı talep gelmesi dikkat çekti. Kurumsal yatırımcılardan gelen bu talep neticesinde, başta yüzde 10 olarak açıklanan yurtiçi kurumsal yatırımcı tahsis oranı yüzde 15’e, yüzde 40 olarak açıklanan yurtdışı kurumsal yatırımcıların tahsis oranı ise yüzde 45’e çıkarıldı.

Dağıtım sonucunda 681 yatırımcı 12 milyon lira nominal değerli pay alırken, ODAŞ Enerji'nin halka arz sonrası piyasa değeri 210 milyon TL, halka arz büyüklüğü ise 60 milyon TL oldu. ODAŞ Enerji’nin payları 5 liralık birim fiyatından satışı sunuldu ve şirketin temettü politikası da “dağıtılabilir kârın yüzde 20’si” olarak açıklandı. İzahnamede ise mevcut ortaklar bir yıl boyunca pay satışı yapmayacağını ve Odaş da bir yıl boyunca bedelli sermaye artırımı yapmayacağını taahhüt etti.

Bugün düzenlenen gong töreninde konuşan Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz, “Enerji sektörü çok hızla gelişen ve önümüzdeki dönemde de büyüme potansiyeli oldukça yüksek olan bir sektör. İnşallah önümüzdeki dönemde başta elektrik olmak üzere enerji ürünlerinin de organize piyasalarda işlem görmesini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.


Enerji şirketlerinin de sermaye piyasasını kullanarak büyük hacimli yatırımlar yapabileceğini ve bu yatırımların enerji sektörünün gelişmesine önemli bir ivme kazandıracağına inandıklarını vurgulayan Yılmaz, “Bu yüzden Odaş Elektriğin halka arzını oldukça önemsiyoruz. Başarılı bir halka arz oldu. Özellikle yabancı yatırımcılardan yüksek talep geldi. Bu halka arzla birlikte 50 yeni yatırımcımızda sermaye piyasasıyla buluştu. Bu halka arz 2013 yılında gerçekleştirdiğimiz 5. halka arz. Borçlanma araçları ve 2013 yılında gerçekleştirdiğimiz tüm halka arzlarla birlikte Türkiye ekonomisine 22 milyar liralık bir kaynak sağlamış bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz yeni halka arzlarla bu miktarı artırmayı, sermaye piyasamızı Türkiye ekonomisinin bugün yakaladığı noktada geliştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Odaş Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Özal, ise konuşmasında yatırımcılara "Gelin yarının enerji şirketine bugünden ortak olun" dediklerini, gerek yurt içinden gerek yurt dışından birçok yatırımcının çağrılarına ses verdiğini ifade etti. Özal, "Bizde aldığımız bu destekle birlikte yeni yatırım enstrümanlarıyla birlikte sektörümüzde lider firma olma yolunda adımlar atmaya başlayacağız. Bu halka açılımın herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


Halka arzın detayları için tıklayınız...

ODAŞ Enerji, halka arzdan 200 milyon dolar bekliyor

Önceki ve Sonraki Haberler