1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Boru hatları akıllı pig yöntemi ile kontrol edilecek

Boru hatları akıllı pig yöntemi ile kontrol edilecek

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, Doğal Gaz Boru Hatlarının Muhtelif Yerlerde 1462 Km Akıllı Pig Yöntemi ile Fiziki Kontrolü hizmeti alacak.Boru Hatları İle...

Boru hatları akıllı pig yöntemi ile kontrol edilecek

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, Doğal Gaz Boru Hatlarının Muhtelif Yerlerde 1462 Km Akıllı Pig Yöntemi ile Fiziki Kontrolü hizmeti alacak.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) Doğalgaz İşletmeleri Bölge Müdürlüğü, hizmet alım ihale ilanını bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak duyurdu.

Buna göre, BOTAŞ’ın elindeki ölçümlere göre toplam 1462 km. uzunluğundaki Doğal Gaz Boru Hatlarının; “Manyetik Akı (Magnetic Flux Inertial navigasyon) ve Caliper tekniğinin kullanıldığı Akıllı Pigleme (Intelligent Pigging)” yoluyla, boru hattının yapısında ve geometrisinde dış etkiler nedeniyle meydana gelmiş anomaliler (boru çapı ve şeklindeki değişiklikler, et kalınlığındaki değişimler, çöküntü ve çentikler, çatlak, bükülme, buruşma ve kırışmalar) ve korozyonlar ile boru hattı için tehlike oluşturabilecek diğer tüm metal kaybı özelliklerinin ya da anomaliliklerin tespit edilmesini ve bu noktaların yerlerinin X,Y,Z coğrafi koordinat değerleriyle (Ülke Koordinat Sisteminde- ITRF95 datumu) birlikte, boru hattı üzerinde kolay ve doğru biçimde belirlenmesi için hizmet alım ihalesi düzenlenecek.

Boru Hatları güzergâhları, EDİRNE, ÇANAKKALE, İSTANBUL, TEKİRDAĞ, BALIKESİR, BURSA, İZMİR, DÜZCE, KÜTAHYA, BİLECİK, ESKİŞEHİR, ANKARA, KONYA, KARAMAN, AKSARAY, NİĞDE, YOZGAT, KAHRAMANMARAŞ, KIRŞEHİR, MALATYA, ARDAHAN, KARS, ERZURUM il sınırlarından geçecek.

İş için 5 yıl deneyimi olan bir adet mühendis anahtar teknik personel olarak çalışacak, 3 yıl deneyimli 2 mühendis ile 2 teknisyen de saha ve diğer işlerde istihdam edilecek.

İşe başlama tarihinden itibaren 350 gün sürecek iş için ihale, 02/06/2015 - 15:00'de OTAŞ Doğalgaz İşletmeleri Bölge Müdürlüğü, Eskişehir Yolu 23. km Yapracık/ANKARA adresinde yapılacak.

Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar BOTAŞ Doğalgaz İşletmeleri Bölge Müdürlüğü, Haberleşme Birimi, Eskişehir Yolu 23. km Yapracık/ANKARA adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilecek.

İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilecek ve 350 TRY (Türk Lirası) karşılığı BOTAŞ Doğalgaz İşletmeleri Bölge Müdürlüğü, İkmal Müdürlüğü, Eskişehir Yolu 23. km Yapracık/ANKARA adresinden veya posta yoluyla satın alınabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler