1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Borusan CEO`su Uğur, 10 yılda enerjide hızlı büyüyeceğiz

Borusan CEO`su Uğur, 10 yılda enerjide hızlı büyüyeceğiz

Enerji Günlüğü - Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, holdingin 70 yılda sağladığı büyüklüğün toplamı kadar bir büyüklüğe, sadece enerji alanında...

Borusan CEO`su Uğur, 10 yılda enerjide hızlı büyüyeceğiz

Enerji Günlüğü - Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, holdingin 70 yılda sağladığı büyüklüğün toplamı kadar bir büyüklüğe, sadece enerji alanında 10 yıl içindeki yatırımlarla ulaşılacağını söyledi.

Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, grubun Alman EnBW ile enerji alanındaki ortak şirketi konumundaki Borusan EnBW'nin, yeni rüzgar yatırımlarıyla ilgili düzenlediği toplantıda bir konuşma yaptı.

Borusan EnBW Türkiye'de 207 MW'lik yeni rüzgar yatıımına imza atacak. 4'ü yeni yatırım, biri ilave kapasite yatırımı olan bu tesislerde kullanılacak türbinin Vestas'tan tedarik edilecek. Yapılacak yatırımn tutarı 346 milyon doları bulacak. 

Agah Uğur, yaptığı konuşmada, bu yatırımın üç yıl sonra tamamlanacağını belirterek, bu sektördeki yatırımların karakterinin uzun vadeli olduğunu ifade etti. Bu riski uzun yıllar taşıyor olmalarının, sanayici yaklaşımlarıyla ilgili olduğunu anlatan Uğur, "Enerji yatırımlarının ayrı bir kimlik gerektirdiğini bilen bir kurumuz. Bunun gereğini yapan bir kurumuz. Dolayısıyla iki oyuncunun hakikaten 2009 yılından beri kurduğu ve bütün çocukluk hastalıklarını geride bıraktığı, sektörü iyice öğrendiği ve geleceğe umutla baktığı dönem beni heyecanlandırıyor."

Yapılacak yatırımın farklı açılardan çok anlamlı olduğuna işaret eden Agah Uğur şu ifadeleri kullandı: "Birincisi, beş güzel şehrine yatırım yapıyor olacağız. Tek bir yerde değil. Beş şehrimiz de nimetlerinden yararlanacak. İkincisi yatırımın boyutu hakikaten etkileyici, 346 milyon dolara çıkacak bu yatırım sonunda. Bunu Borusan perspektifiyle bakarsak, toplam bilanço büyüklüğümüzün 3 milyar dolar, yüzde 5 gibi direkt bir büyümeye tekabül ediyor. Geleceğe bakarsak daha heyecan verici. 2000 MW'lik misyonumuz, aşağı yukarı 3.5 milyar dolarlık yatırım gerektiren bir misyon. Yani biz EnBW ile ortaklığımız sayesinde Borusan Grubu'nun 70 yılda getirdiği büyüklüğü 0 yılda enerjide yapmaya çalışacağız. Enerji sektörüne olan taahhüdümüz ve bu sektördeki varlık nedenimizi böylece daha iyi tanımlayabileceğimizi söylemek istiyorum."

Yeni yatırımların, Borusan EnBW'nin sürdürülebilirliğe yönelik taahhütlerinin de bir göstergesi olduğunu kaydenen Borusan Holding CEO'su Agah Uğur "Hakikaten rüzgar enerjinin kaynağı açısından en uygun kaynaklardan biri. Aynı zamanda Türkiye'nin yenilenebilir enerji tedariği gücünün artırılması için de (en büyük problemimiz cari açık) bu açıdan da çok önem ifade ediyor. Ekonomik, stratejik ve manevi açıdan çok anlamlı bir yatırım diye görmek lazım" diye konuştu.

BORUSAN ENBW VESTAS İLE 207 MW'LİK RÜZGAR TÜRBİNİ TEDARİK SÖZLEŞMESİ İMZALADI

Önceki ve Sonraki Haberler