1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Borusan, çevrecilerden etkilendi en iyi HES`i yaptı

Borusan, çevrecilerden etkilendi en iyi HES`i yaptı

Enerji Günlüğü - Borusan CEO'su Agah Uğur, Erzurum İspir'deki Aksu baraj ve hidroelektrik santraline çevrecilerden gelen tepkiler üzerine anlayış değiştirip...

Borusan, çevrecilerden etkilendi en iyi HES`i yaptı

Enerji Günlüğü - Borusan CEO'su Agah Uğur, Erzurum İspir'deki Aksu baraj ve hidroelektrik santraline çevrecilerden gelen tepkiler üzerine anlayış değiştirip en iyi HES'i hayata geçirdiklerini söyledi. 

Akşam Gazetesi'nden Esin GEDİK'in haberine göre Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, Erzurum'un İspir İlçesi'nde yapımı süren Aksu Barajı sürecinde yaşananların kendileri için önemli bir ders olduğunu söyledi. Barajın yapımı sırasında çevrecilerin ve yöre halkının ciddi tepkisiyle karşılaştıklarını söyleyen Agah Uğur, "Bu tepkiler sonucunda orada iş yapış şeklimizin yanlış olduğunu gördük" dedi.

İspir'de yaşanan protestoların bir kısmının profesyonel olarak nitelediği bazı kişilerin yaptığını ancak haklılık paylarının olduğunu da belirten Agah Uğur, "Protestolarla birlikte projeyi inceleme başladık. İş yapış şeklimiz yanlışmış, tamamen değiştirdik, ekibin tümü de değişti. Çevre halkıyla iletişim kurduk, onları dinledik. Bu işe başladığımızda nasıl bir iş olduğunu bilmiyorduk ama öğrendik" diye konuştu. Uğur, köylülerin baraj nedeniyle sulama sıkıntısı çekmemeleri için sulama kanalları yaptıklarını, balıkların hayatını korumak için balık merdivenleri inşa ettiklerini de sözlerine ekledi.

HEDEFLERE 2 YIL ERTELEME

2009 yılında Almanya'nın en büyük enerji şirketlerinden EnBW ile ortaklık anlaşması imzalayan Borusan, 2015 yılına kadar 1000 MW yenilenebilir enerji kapasitesine ulaşmayı hedefliyordu. Uğur, bu tarihi 2017'ye ertelediklerini açıkladı. Alman ortaklarının Almanya'nın nükleer santralları kapatma kararı almasının ardından sıkıntılar yaşadığını belirten Uğur "Erteleme kararının ardında bu var" dedi. Uğur, Borusan Holding'in 2012 yılı kârının geçen yılın altında olacağını açıkladı.

ÜNİVERSİTELİLERE KÜLTÜR MERKEZİ

BORUSAN Holding, Uludağ Üniversitesi Gemlik Suni İpek Asım Kocabıyık Yerleşkesi'nde Asım Kocabıyık Kültür Merkezi'ni açtı. Açılışa Borusan Holding Onursal Başkanı Asım Kocabıyık da katıldı. Törende Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Kocabıyık'a bir plaket hediye etti.