1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Borusan EnBW elektrikli araç şarj ağı işine giriyor

Borusan EnBW elektrikli araç şarj ağı işine giriyor

Türk-Alman ortaklığı Borusan EnBW Enerji, Türkiye’de elektrikli araç şarj ağı işletmeciliği sektörüne giriyor. Şirket, Alman ortağı EnBW'nin tecrübesinden yararlanacak.

Borusan EnBW elektrikli araç şarj ağı işine giriyor

Enerji Günlüğü - Borusan Holding ile Alman EnBW AG’nin ortak girişim şirketi Borusan EnBW Enerji, elektrik enerjisi sektöründe yeni iş modellerine yatırımlarını sürdürüyor.

Yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren ve lider rüzgar enerjisi üretim şirketlerinden biri olan Borusan EnBW Enerji, şimdi de elektrikli araçlar şarj ağı işletmeciliği faaliyetlerine başlıyor. Şirket bu amaçla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) şarj ağı işletenis-amasyali.jpgmeciliği lisansı aldı.

Borusan EnBW Enerji yetkilileri, kuracakları hızlı şarj ağı ile müşterilerine tamamen temiz, hızlı ve son teknolojik standartlarda yapılandırılmış, kullanıcı dostu nitelikte kusursuz bir şarj deneyimi yaşatmayı amaçladıklarını belirtiyor. Şirket bu konuda, Almanya’da hızlı şarj ağı konusunda pazar lideri olan ana hissedarı EnBW AG’nin bilgi birikimi ve deneyimlerinden faydalanacak.

Borusan EnBW başlangıçta 500’ü aşkın noktada elektrikli araç hızlı şarj hizmeti vermeyi planlıyor. Şirket, yapılacak yatırımlarla şarj noktası sayısını 7 bine ulaştırmayı hedefliyor. 30 dakikadan az sürede yüzde 80 şarj oranı sağlayacak yaygın şarj ağı, önceden kolay rezervasyon imkanı sunan mobil uygulama ve müşterilerine özel farklı katma değerli çözümlerle desteklenecek.

Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Enis Amasyalı, iklim kriziyle mücadelenin geleceğini enerji ve ulaşım sektörlerindeki dönüşüm süreçlerinin belirleyeceğini belirtti. Tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimiyle Türkiye’de temiz enerji dönüşümüne güçlü bir katkı vermeye devam ettiklerini belirten Amasyalı şunları söyledi:

“Enerji sektöründen sonra, sera gazı emisyonlarının önemli bir kaynağı olan ulaşım sektöründe ise araç filolarının elektrifikasyonunun sağlanması ve bir kritik altyapı olarak elektrikli araç şarj istasyonlarının yaygınlaştırılması yeni bir temiz dönüşüm sürecini başlattı. Borusan EnBW Enerji olarak, hissedarlarımızın da tecrübe ve uzmanlıkları desteğinde, müşteri deneyimi odaklı bir hizmet anlayışını benimseyeceğimiz yeni bir kulvarda yatırım yapmanın büyük heyecanını yaşıyoruz. Elektrikli araç şarj istasyonu ağımıza 2030 yılına kadar yapacağımız 5 milyar TL’yi aşan yatırım ile bu sektörde yaygın hızlı şarj ağına sahip, etkin işletmecilerden olmayı hedefliyoruz.”

İlgili Haberler