1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Borusan EnBW Enerji, Balabanlı RES`in temelini attı

Borusan EnBW Enerji, Balabanlı RES`in temelini attı

Enerji Günlüğü - Borusan EnBW Enerji, Tekirdağ'da kurulacak 50 MW’lık Balabanlı Rüzgar Enerji Santrali'nin (RES) temeli attı.YENİLENEBİLİR ENERJİ...

Borusan EnBW Enerji, Balabanlı RES`in temelini attı

Enerji Günlüğü - Borusan EnBW Enerji, Tekirdağ'da kurulacak 50 MW’lık Balabanlı Rüzgar Enerji Santrali'nin (RES) temeli attı.

YENİLENEBİLİR ENERJİ ALANINDA YAKLAŞIK 1,3 MİLYAR DOLAR YATIRIM

Temel atma töreninde konuşan Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Mehmet Acarla, yenilenebilir enerji alanında yatırımlarının devam edeceğini kaydederek, "2013-2014 yıllarında ağırlıklı olarak rüzgar enerjisi santralleri olmak üzere, yenilenebilir enerji alanında yaklaşık 1,3 milyar Dolar düzeyinde yatırıma başlamış olacağız. Balabanlı RES'i 2014 yılı sonunda devreye almayı planlıyoruz" dedi. 

RÜZGAR ENERJİSİNDE UZUN VADEDE 1.000 MW HEDEF

Balabanlı RES Projesi’nin ardından İzmir, Çanakkale, Bursa ve Mersin'de de RES'ler kurulacağını söyeleyen Acarla rüzgar projeler hakkında şu bilgileri verdi;

"Balabanlı RES'i takiben devreye alınacak ilk santralimiz, İzmir Kemalpaşa'daki 30 MW’lık Fuat RES Projesi olacak. Her biri 50 MW kurulu güce sahip olacak diğer santrallerimiz, Çanakkale, Bursa ve Mersin'de kurulacak. 2014 yılında da Türkiye'nin en büyük rüzgar enerjisi santrallerinden biri olması planlanan 138 MW’lık Saroz projesine de başlayacağız. Rüzgar enerjisinde orta vade 455 MW uzun vadede ise bin MW’ın üstünde bir rüzgar kurulu gücüne ulaşmayı öngörüyoruz." 

Önceki ve Sonraki Haberler