1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Borusan EnBW Enerji, yenilenebilirde kadın istihdamını arttıracak 

Borusan EnBW Enerji, yenilenebilirde kadın istihdamını arttıracak 

Borusan EnBW Enerji, başta kız öğrenciler olmak üzere gençlerin yenilenebilir enerji sektöründe istihdamına yönelik ihtiyaç duydukları becerileri kazanmalarına destek olacak.

Borusan EnBW Enerji, yenilenebilirde kadın istihdamını arttıracak 

Enerji Günlüğü - Borusan EnBW Enerji, kız öğrenciler başta olmak üzere sektörde gençlerin yeşil yaka olarak istihdamının artırılmasına yönelik kapsayıcı bir fırsat sağlamak amacıyla bir proje başlattı.

Borusan EnBW Enerji, yenilenebilir enerji sektörünün artan istihdam ihtiyacını karşılarken aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyecek bir alternatif oluşturulması amacıyla Kız Öğrencilerin Enerjisi: Yeşil Yakanın Yeni Gücü projesini hayata geçiriyor. Proje, yenilenebilir enerji tesisleri, bu tesislerin işleyişi ve kilit görevlere ilişkin bir eğitim ve saha gezisi modülü ile meslek liselerininin 9, 10 ve 11. sınıflarına yönelik liderlik ve çalışma hayatın hazırlık süreçlerini içeren bir mentörlük modülünü kapsıyor.

Proje kapsamında pilot okul olarak seçilen Aydın Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yenilenebilir Enerji bölümü öğrencileri, proje kapsamında Borusan EnBW Enerji’nin İzmir Fuatres RES tesisini ziyaret etti. Rüzgar Enerji Tesisi’nde saha gezisi yapan öğrenciler, rüzgar santrallerinin nasıl çalıştığı ve işletmede bir günün nasıl geçtiğine yönelik bilgi edindiler.

“KADINLARIN YENİLENEBİLİR SEKTÖRÜNDE İSTİHDAMI ARTTIRILACAK”

Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Enis Amasyalı yaptığı açıklamada, “İklim, insan ve inovasyon odak alanlarıyla oluşturulan sürdürülebilirlik stratejimize güçlü bir destek veren bu projemizle, kız öğrenciler başta olmak üzere sektörde gençlerin yeşil yaka olarak istihdamının artırılmasına yönelik kapsayıcı bir fırsat sağlamayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizin isteği ve enerjisi bu amacımıza güç veriyor. Gençlerin yenilenebilir enerji sektöründe istihdamına yönelik ihtiyaç duydukları becerileri kazanmalarına destek olacak projemiz, Türkiye işgücü piyasasında yeterince temsil edilmeyen kadınların yenilenebilir enerji sektöründe istihdamının artırılmasına katkıda bulunacak” dedi. 

Yeşil ekonomiye hizmet eden iş kollarını ifade etmek için son yıllarda sıklıkla kullanılan “yeşil yaka” kavramı yenilenebilir enerji sektöründe işletme teknisyeni ve bakım teknisyeni gibi doğrudan tesis yönetimine yönelik fonsiyonlarla diğer tüm destek fonksiyonları kapsıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler