1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Borusan EnBW’a sürdürülebilirlikte altın sertifika

Borusan EnBW’a sürdürülebilirlikte altın sertifika

Borusan EnBW Enerji, hayata geçirdiği kapsamlı sürdürülebilirlik çalışmaları doğrultusunda DUYARLI OL! projesinde Altın Sertifika almaya hak kazandı.

Borusan EnBW’a sürdürülebilirlikte altın sertifika

Enerji Günlüğü - Borusan Grup şirketlerinden yenilenebilir enerji ortak girişimi Borusan EnBW Enerji, sürdürülebilirlik kapsamında yürüttüğü çalışmalarla İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) tarafından hayata geçirilen DUYARLI OL! projesi kapsamında Altın Sertifika almaya hak kazandı.

5 HEDEF TUTTURULDU

DUYARLI OL! projesinde alınabilecek en yüksek seviye sertifika olan Altın Sertifika, sistemin içerdiği 5 başlıkta verilen tüm hedeflerin yerine getirilmesi durumunda kurumlara veriliyor.

Yönetişim, sürdürülebilir satın alma, enerji yönetimi, su yönetimi ve atık yönetiminden oluşan beş başlıkta kurumlara rehberlik sağlayarak, kurum içinde sürdürülebilir yaşam kültürü oluşturmaya ve aynı zamanda kurum çalışanlarının günlük hayatlarında kaynak tüketimi ve geri dönüşüm konularında sorumlu bireylere dönüşmelerine hizmet etmeyi amaçlayan bir entegre çevre yönetimi ve iç iletişim projesi olan DUYARLI OL!,  kurumların bu başlıklardaki uygulamaları hayata geçirmesini destekliyor.

ATIKLAR VE ATIK SU GERİ KAZANILDI

DUYARLI OL! projesinin aksiyonlarını hayata geçirirken sürdürülebilirlik odaklı pek çok projeyi de beraberinde geliştiren Borusan EnBW Enerji, tesislerinde evsel atıklardan kompost toprak elde edilmesi, tüm tehlikeli ve tehlikesiz atıkların azaltılması ve geri dönüşümü çalışmalarını desteklemek amacıyla tesis özelinde aksiyonlar geliştirdi ve süreçlerin analizini tamamladı. Borusan EnBW Enerji ayrıca yağmur suyunun geri kazanımını sağlayarak pek çok tüketim noktasındaki ihtiyaçları karşılarken elektronik atıklarını döngüsel ekonomiye yeniden kazandırdı. 

Sürdürülebilirlik çalışmalarını iklim, insan ve inovasyon odak alanlarında hayata geçiren Borusan EnBW Enerji'nin %100 yenilenebilir enerji santrallerinden oluşan portföyü, yıllık 1,3 milyon ton karbon salımını engellerken 2,2 TWh üzerinde elektrik üretiyor. Bu üretimleriyle Borusan EnBW Enerji’nin yenilenebilir enerji tesisleri yaşam döngüleri boyunca, 54 milyon ağacın yutak etkisine eşit bir etki yaratıyor.

“ÖNEMLİ BİR MOTİVASYON KAYNAĞI OLACAK”

Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Enis Amasyalı konuyla ilgili olarak “Sürdürülebilirliği öncelikli konumuz olarak belirlerken iş süreçlerimize de entegre ediyoruz. Farklı başlıklarda sürdürülebilirlik çalışmaları yürütürken bu alanda farkındalık yaratmayı ve ilham vermeyi amaçlıyoruz. Aldığımız Altın Sertifika da bu alandaki çalışmalarımıza devam etmemizde önemli bir motivasyon kaynağı olacak” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler