1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Borusan EnBW`den Tekirdağ`daki 50 MW`lik rüzgar santralına start

Borusan EnBW`den Tekirdağ`daki 50 MW`lik rüzgar santralına start

Enerji Günlüğü - Türk Alman ortaklığı Borusan EnBW Enerji, Tekirdağ’da 50 MW toplam kurulu güce sahip 22 adet rüzgar türbininden oluşan...

Borusan EnBW`den Tekirdağ`daki 50 MW`lik rüzgar santralına start

Enerji Günlüğü - Türk Alman ortaklığı Borusan EnBW Enerji, Tekirdağ’da 50 MW toplam kurulu güce sahip 22 adet rüzgar türbininden oluşan Balabanlı Rüzgar Enerji Santrali'nin (RES) yatırımını başlatıyor. 2013'te faaliyete geçmesi hedeflenen çevre dostu santral ile Borusan EnBW Enerji'nin toplam kapasitesi 160 MW'a; toplam rüzgâr enerjisi kurulu gücü de 110 MW'a yükselecek.
Balabanlı Rüzgâr Enerji Santrali'nin (RES) yatırım başlangıç töreni, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, Borusan Holding CEO'su Agâh Uğur, EnBW AG CEO'su Frank Mastiaux ve Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Mehmet Acarla’nın da katılımıyla Borusan Holding'in yönetim merkezi Perili Köşk’te düzenlendi.
Borusan Holding CEO'su Agah Uğur törende yaptığı konuşmada Türkiye'nin hızla artan enerji talebinin karşılanabilmesi için bir yatırım seferberliğine ihtiyaç olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:
"Türkiye'nin enerji, özellikle de yenilenebilir enerji alanındaki güçlü potansiyeline ve bu sektördeki faaliyetlerimizle ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katma değer yaratabileceğine inanıyoruz. Bu inançla 2009 yılında Almanya'nın önde gelen enerji kuruluşlarından EnBW AG ile işbirliği yaparak enerji sektörüne girdik. Balabanlı RES projemizin hayata geçmesiyle birlikte kurulu gücümüzü 160 MW’a çıkaracağız. Ortaklığımızın başında belirlediğimiz 2000 MW’lık vizyonumuzdan vazgeçmedik. İlk aşamada ulaşmayı hedeflediğimiz 1000 MW yenilenebilir enerji kapasitesine ise adım adım ilerliyoruz. Şu anda portföyümüzde, yatırım aşamasına alınmak üzere geliştirilmekte olan 318 MW kapasitesinde 5 RES projesi daha bulunuyor. Farklı seviyelerde çalışmaları devam eden projelerimizin içinde rüzgar enerjisi toplam portföyümüzün yarısından fazlasını oluşturuyor."
Projenin hayata geçirilmesinde en temiz ve çevreye duyarlı teknolojilerin kullanılacağı belirtildi. Uluslararası nitelikteki proje, hem Türk Çevre Mevzuatı'na, hem de Dünya Bankası ve IFC standartlarına uyumlu olacak. Balabanlı RES projesinin inşaat ve işletme dönemleri için Çevre Yönetim Planı uygulanacak ve denetlenecek. Böylece santralin inşaat ve işletme dönemindeki faaliyetler çevre duyarlı bir şekilde yürütülecek.

EnBW CEO'su: Yenilenebilir kaynaklara dayalı enerji üretiminde Türkiye'de 2 bin MW'lik kurulu güce ulaşmayı hedefliyoruz

Önceki ve Sonraki Haberler