1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Borusan Mannesman, ABD`de kaya gazı sondaj borusu üretecek

Borusan Mannesman, ABD`de kaya gazı sondaj borusu üretecek

Enerji Günlüğü - Türk-Alman ortaklığı Borusan Mannesmann, ABD'nin Teksas veya Oklahoma eyaletlerinden birinde 150 milyon dolarlık yatırımla petrol ve...

Borusan Mannesman, ABD`de kaya gazı sondaj borusu üretecek

Enerji Günlüğü - Türk-Alman ortaklığı Borusan Mannesmann, ABD'nin Teksas veya Oklahoma eyaletlerinden birinde 150 milyon dolarlık yatırımla petrol ve gaz sondajı ve sevkiyatına yönelik çelik boru üretim tesisi kuracak.
Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, düzenlediği basın toplantısında, kaya gazı üretiminin giderek arttığı ABD'de buna yönelik bir yatırım yapacaklarını duyurdu. Uğur, Teksas veya Oklahoma eyaletlerinden birinde petrol ve gaz sondaj ve sevkıyatında kullanılacak çelik boru üretim tesisi kuracaklarını söyledi. Bu amaçla 150 milyon dolarlık bir yatırım planlandığını belirten Agah Uğur, "Yatırımın üçte birini kendi öz kaynaklarımızla finanse etmeyi, üçte ikisi için de uzun dönemli proje finansmanı kullanmayı hedefliyoruz" dedi. Shale gaz da denilen kaya gazının üretim şeklinin getirdiği fırsatlardan faydalanmak üzere, enerji sektöründe sondaj ağırlıklı veya daha da küçük çaplı hat boruları ağırlıklı, tamamen Amerikan enerji sektörüne yönelik bir yatırım olacağını anlatan Uğur, bu yatırımla ABD'de 350 kişilik istihdam yaratılacağını ifade etti. Uğur, şirketteki tüm üst yönetimin şekillendiğini ve bunların da ABD'lilerden oluşacağını anlattı.
ABD'de yapacakları üretimin yüzde 10'unu Orta ve Güney Amerika ile Kanada'ya da ihraç edebileceklerini anlatan Uğur, Borusan Mannesmann'ın bu yatırımıyla birlikte 2016 yılında en az 500 milyon dolar ciro ve mevcut EBITDA'nın (FAVÖK) ikiye katlanmasını hedeflediklerini de aktardı. Uğur, "Böylece Borusan Mannesmann olarak 2016 yılındaki çelik fiyatlarının bugünkü seviyelerde kalması halinde ciromuzun 1.3 milyar dolara çıkmasını hedefliyoruz. Bunun 1 milyar dolarlık kısmı da Türkiye dışındaki operasyonlarımızla sağlanacak" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler