1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Borusan Mannesmann yenilenebilir elektriği kullanacak

Borusan Mannesmann yenilenebilir elektriği kullanacak

Türkiye çelik boru üreticisi Borusan Mannesmann, 2023 yıl sonuna kadar üretimde enerji ihtiyacının yüzde 70’ini yenilenebilir kaynaklardan karşılayacak.

Borusan Mannesmann yenilenebilir elektriği kullanacak

Enerji Günlüğü - Türkiye çelik boru üreticisi Borusan Mannesmann, 2023 yıl sonuna kadar üretimde enerji ihtiyacının yüzde 70’ini yenilenebilir kaynaklardan karşılayacak.

Çelik boru sektörünün ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınlayan Borusan Mannesmann, iklim ve su yönetimi ile ilgili stratejisini Karbon Saydamlık Projesi (CDP) ile düzenli olarak paylaşıyor. Şirket, son olarak 2023 yıl sonuna kadar üretimde enerji ihtiyacının yüzde 70’ini yenilenebilir kaynaklardan sağlayacağını açıkladı. 

“SEKTÖRE YOL GÖSTERİCİ BİR ADIM”

Türk çelik sektörünün Yeşil Mutabakat süreci ile birlikte sürdürülebilirliğe daha fazla önem vermesi gerektiğini belirten Borusan Mannesmann İnsan ve Sürdürülebilirlikten sorumlu İcra Kurulu Üyesi Nihan Alhan, şirketin I-REC sertifikalı yenilenebilir enerji kullanma kararı hakkında şunları söyledi: 

“Sürdürülebilirlik üzerine Borusan Holding çatısı altında iklim, insan ve inovasyon odak alanlarında önemli çalışmalar yapıyoruz. Sektörümüzün ilk sürdürülebilirlik raporuna imza atan kurumu olarak da öncü çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, 2023 yıl sonuna kadar üretimimizde en fazla karbon salımına yol açan elektrik kullanımına yönelik önemli bir işe imza attık. Toplam karbon salımımızın yüzde 70’ini kapsayan elektrik tüketimimizi yenilenebilir enerji üreticilerinden karşılamaya başladık. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışmanın sürdürülebilirlik konusunda sektöre yol gösterici bir adım olacağını düşünüyoruz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler