1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Borusan Meksika’ya doğalgaz borusu satacak

Borusan Meksika’ya doğalgaz borusu satacak

Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret AŞ, Meksika'da yapımı planlanan Tuxpan - Tula Gaz Boru Hattı Projesi için boru üretecek.

Borusan Meksika’ya doğalgaz borusu satacak

Enerji Günlüğü - Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret AŞ, Meksika'da yapımı planlanan Tuxpan - Tula Gaz Boru Hattı Projesi için boru üretecek.

Borusan Mannesmann, Meksika’da yapımı planlanan Tuxpan - Tula Gaz Boru Hattı Projesi ihalesini kazandığını duyurdu. Şirket söz konusu proje için Haziran - Ağustos 2016 tarihleri arasında Gemlik Spiral Boru fabrikasında 36 inç çapında 24.5 metre ve 12 metre boylarında boru üretimi yapacak. 

33 MİLYON DOLARLIK KONTRAT

Borusan Mannesmann, Gemlik’te üreteceği bu boruları, 33 milyon dolarlık kontrat çerçevesinde Temmuz ayından itibaren Meksika'nın Tuxpan limanına göndermeye başlayacak. Gönderilecek borular ile 2017 yılında tamamlanması öngörülen hat üzerinden Veracruz, Puebla ve Hidalgo bölgelerindeki enerji üretim santrallerine gaz sağlanması planlanıyor.

MEKSİKA’NIN İLK DENİZAŞIRI BORU İTHALATI 

Borusan Mannesmann’ın ihaleyi kazanması sayesinde Türkiye’den Meksika'ya ilk defa deniz aşırı bir ülkeden 24,5 metre boru girişi gerçekleşmiş olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler