1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Borusan YEKA Rüzgar ortaklığından ayrıldı

Borusan YEKA Rüzgar ortaklığından ayrıldı

Enerji Günlüğü - Borusan EnBW Enerji, 1000 MW’lik Yenilenebilir Kaynak Alanları (YEKA) rüzgar santrali lisans ihalesi ortaklığından ayrıldı.Enerji...

Borusan YEKA Rüzgar ortaklığından ayrıldı

Enerji Günlüğü - Borusan EnBW Enerji, 1000 MW’lik Yenilenebilir Kaynak Alanları (YEKA) rüzgar santrali lisans ihalesi ortaklığından ayrıldı.

Enerji Günlüğü'nün edindiği bilgiye göre, Türk-Alman ortaklığı Borusan EnBW Enerji, YEKA rüzgar enerjisi lisans ihalesi için GE, Fina Enerji ve Özgül Holding ile kurduğu ortaklıktan ayrılma kararı aldı. 

GE, Borusan EnBW Enerji, Fina Enerji ve Özgül Holding, 1000 MW’lik ortak rüzgâr santrali kurulumu, işletimi ve finansmanını içeren YEKA Rüzgar ihalesine birlikte katılmak üzere anlaştıklarını açıklamışlardı.

Borusan EnBW Enerji'nin faaliyette yedi adet rüzgâr enerji santrali ve bu alandaki yatırımları bulunuyor. Ürün portföyünün tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarına dayanan Borusan EnBW Enerji’nin 406 MW’lık toplam kurulu gücünün 349 MW’ını rüzgâr enerjisi oluşturuyor. 

180 MW'LİK İHALE KAZANMIŞTI

Borusan EnBW 21-22-23 Haziran 2017 tarihlerinde TEİAŞ tarafından düzenlenen 710 MW'lik RES kapasite tahsis ihalelerindeki en etkin oyunculardan biri olmuştu. Şirket, ihaleler sonucunda 180 MW'lik rüzgar santrali projelerini hayata geçirme hakkı elde ermişti. 

Enerji Günlüğü

YEKA RÜZGAR SANTRALİ İHALESİ İÇİN DEV ORTAKLIK

Önceki ve Sonraki Haberler