1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Bosch karbon ayak izini güneş elektriği ile silecek

Bosch karbon ayak izini güneş elektriği ile silecek

Alman teknoloji şirketi Bosch, iklim hedefleri çerçevesinde RWE, Statkraft ve Vattenfall şirketlerinin toplam 107 MW’lık güneş enerjisi santrallerinden elektrik satın alacak.

Bosch karbon ayak izini güneş elektriği ile silecek

Enerji Günlüğü - Alman teknoloji şirketi Bosch, iklim hedefleri çerçevesinde RWE, Statkraft ve Vattenfall şirketlerinin toplam 107 MW’lık güneş enerjisi santrallerinden elektrik satın alacak.

Alman teknoloji ve servis şirketi Bosch, 2020 yılının sonuna kadar çalışmalarında karbon-nötr olma hedefi kapsamında elektrik ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan karşılayacak. Bu çerçevede  Bosch, Alman RWE ile Norveçli yenilenebilir enerji şirketi Statkraft ve İsveçli elektrik şirketi Vattenfall ile toplam 107 MW kapasiteli uzun vadeli tedarik anlaşması imzaladığını açıkladı. 

RWE TEŞVİKSİZ 50 MW GES KURACAK

Bosch, RWE Supply & Trading’in 50 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali projelerinden 16 yıl boyunca elektrik satın alacak. RWE yaptığı açıklamada tedarik anlaşması sayesinde güneş santrallerinin devlet teşviki olmadan kurulabileceğini ve ilk elektrik tedariğinin kısa bir süre içinde başlayacağını ve tüm projelerin de 2021 yılında tamamlanacağını belirtti.

12 yıllık tedarik anlaşmasının gereklerini yerine getirmek için Vattenfall da A19 otoyolunun yakınındaki santralini 2021'in ilk çeyreğinde bitirmeyi planlıyor. 

Statkraft ise 12 yıllık anlaşma kapsamında Mayıs 2020'den bu yana Bosch'a 47 MW güneş enerjisi sağlıyor.

Anlaşmalar kapsamında tedarik edilecek güneş elektriği 2021 yılından itibaren toplam 30 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. Bosch’un ise Feuerbach Tesisi’nin elektrik ihtiyacının yüzde 70’ini karşılayabilecek. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler