1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Bospet’in akaryakıt dağıtım lisansı iptal edildi

Bospet’in akaryakıt dağıtım lisansı iptal edildi

Enerji Günlüğü - Bospet Petrol Ürünleri Ticaret Anonim Şirkteti’nin akaryakıt dağıtım lisansı, uzaktan erişim sistemi yükümlülüğünü yerine...

Bospet’in akaryakıt dağıtım lisansı iptal edildi

Enerji Günlüğü - Bospet Petrol Ürünleri Ticaret Anonim Şirkteti’nin akaryakıt dağıtım lisansı, uzaktan erişim sistemi yükümlülüğünü yerine getirmediği için iptal edildi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) uzaktan erişim sistemini EPDK’ya açmayan, DAĞ/3339-1/29811 sayılı dağıtıcı lisansı sahibi Bospet Petrol Ürünleri Ticaret Anonim Şirketi’ne, bu yükümlülüğünü yerine getirmesini istedi. Mevzuata aykırı eylemin giderilmesi ihbarına rağmen aykırılığın giderilmediği anlaşıldı ve bunun üzerine 3 Kasım 2016 tarih ve 6580-3 sayılı Kurul Kararı ile anılan lisans sahibinin piyasa faaliyeti 30 gün süresince geçici olarak durduruldu. 

Bospet Petrol, piyasa faaliyetinin geçici olarak durdurulduğu süre zarfında da söz konusu sistemi Kuruma açmadı. Bunun üzerine EPDK Bospet’in DAĞ/3339-1/29811 sayılı dağıtıcı lisansının iptalini kararlaştırdı. Bospet’in, kararın ilanen tebliğinden itibaren 60 gün içerisinde Kurul Kararı aleyhine yetkili idare mahkemesinde dava açma hakkı bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler