1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bostan: Enerji hiç bu kadar stratejik olmadı

Bostan: Enerji hiç bu kadar stratejik olmadı

Enerji Günlüğü - MÜSİAD Başkan Yardımcısı Adnan Bostan, enerjinin bugüne kadar hiç bu kadar stratejik olmadığını belirterek, Türkiye’nin yerli...

Bostan: Enerji hiç bu kadar stratejik olmadı

Enerji Günlüğü - MÜSİAD Başkan Yardımcısı Adnan Bostan, enerjinin bugüne kadar hiç bu kadar stratejik olmadığını belirterek, Türkiye’nin yerli ve milli kaynak ile teknoloji hedefini desteklediklerini söyledi.

24. ICCI - Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı açılışında konuşan MÜSİAD Başkan Yardımcısı Adnan Bostan, Türkiye’de enerji adına atılan adımları değerlendirdi. Bostan şunları kaydetti:

“Bugünün dünyasında enerji bugüne kadar hiç bu kadar stratejik olmadı. Nüfus artışı ve sanayideki gelişmeler enerji ihtiyacımızı arttırdı. Bakanlık sayesinde rüzgar ve güneş enerjisinde büyük potansiyel kaydettik. Biyokütle konusunda MÜSİAD olarak önemli çalışmalar yapıyor ve diğer yapılan çalışmaları da takdir ediyoruz. Jeotermal enerji konusunda teknolojinin gelişmesine önem veriyoruz. Yerli kömürden elektrik üretilmesi gündemimizden hiç düşmüyor. MÜSİAD olarak yerli ve milli kaynak ve yerli ve milli teknoloji ile üretim hedefini destekliyoruz. Nükleer enerji konusunda yakın tarihte hayata geçmesi öngörülen iki santralin hayata geçmesi için çalışmalar ilerliyor. Akkuyu bunun en güzel örneklerinden bir tanesi. Sadece nükleer santral sahibi olup bunu işletmekle kalmayıp nükleer teknoloji transferinde ilerleme kaydetmemiz gerekiyor.”

DOĞAYA SAYGI TOPLUM BİLİNCİ İLE OLUŞUR

Sanayiciler ve iş insanları olarak doğayı korumaları gerektiğini vurgulayan Bostan, “Bu yatırımları gelecek kuşaklara ulaştırmak için çevreye özen göstermeliyiz. Doğaya saygı toplum bilinci ile oluşur. İş insanları olmak üzere ülke ve dünyamızı gelecek nesillere sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz. Tüm katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Raşit Kırkağaç - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler