1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BOTAŞ büyük santrallerin gazını yarıya düşürdü

BOTAŞ büyük santrallerin gazını yarıya düşürdü

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, yarın saat 08:00 itibariyle bazı büyük santrallerin gaz çekiş miktarlarını yüzde elli kapasite ile sınırlamalarını istedi.Aksa...

BOTAŞ büyük santrallerin gazını yarıya düşürdü

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, yarın saat 08:00 itibariyle bazı büyük santrallerin gaz çekiş miktarlarını yüzde elli kapasite ile sınırlamalarını istedi.

Aksa Enerji, konu ile ilgili KAP'a bir açıklama yaparak, 10 Aralık Perşembe günü saat 08:00 itibariyle BOTAŞ'ın bazı büyük santrallere gaz çekiş miktarlarını yüzde elli kapasite ile sınırlamaları yönünde bildirimde bulunduğunu bildirdi.

Açıklamada, bu bildirim nedeniyle Aksa Enerji'nin Antalya santralinin yarı kapasite ile gaz çekeceği vebu dönemde Manisa ve Urfa santrallerinin kapasite kullanımlarının artırılacağı, Bolu termik santralinin de üretime destek vermeye devam edeceği ifade edildi.

Açıklamanın devamında, "Yenilenebilir ve linyit santrallerimizin toplam kurulu gücü şu anda 422 MW olup, satış taahhütlerimiz dışında kalan yenilenebilir ve yerli enerji kaynaklı üretimimiz ile Şirketimizin bir ölçüde spot piyasada oluşacak yüksek fiyatlardan faydalanabileceği düşünülmektedir" denildi. 

...

Önceki ve Sonraki Haberler