1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Botaş, Cezayirli Sonatrach ile işbirliğini geliştiriyor

Botaş, Cezayirli Sonatrach ile işbirliğini geliştiriyor

Enerji Günlüğü –  Botaş ve Cezayir ulusal hidrokarbon grubu Sonatrach, iki ülke ve bölgedeki petrol çalışmalarında işbirliği yapacak.Türkiye'de...

Botaş, Cezayirli Sonatrach ile işbirliğini geliştiriyor

Enerji Günlüğü –  Botaş ve Cezayir ulusal hidrokarbon grubu Sonatrach, iki ülke ve bölgedeki petrol çalışmalarında işbirliği yapacak.

Türkiye'de yaşanan ağır kış koşullarında yaşanan doğalgaz tartışmaları arasında Cezayir ile ilişkileri güçlendiren bir haber geldi. Türkiye Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) ile Cezayir ulusal hidrokarbon grubu Sonatrach, uzun ve orta vadede iki ülkede ve bölgede hidrokarbon alanında işbirliğini pekiştirmek için bir anlaşma imzaladılar.

Salı günü Cezayir'de BOTAŞ Başkanı Burhan Özcan ve Sonatrach Başkanı Amine Mazouzi tarafından imzalanan anlaşma iki ülke arasında işbirliğini arttırarak piyasalarda daha güçlü bir pozisyona ulaşmayı hedefliyor.

Türkiye ve Cezayir 1988 yılında imzalanan LNG anlaşması ile ilişkilerini sürdürüyor. 2014 yılında 10 yıllığına yenilenen LNG anlaşması ile Türkiye Cezayir'den yılda 4.4 milyar metreküp LNG satın alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler