1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BOTAŞ, dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı

BOTAŞ, dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı

Botaş, herhangi bir hisse satışı ya da vatandaşların doğrudan katılabileceği bir yatırım planının olmadığını belirterek, bu yönlü dolandırıcılık girişimlerine karşı uyarıda bulundu.

BOTAŞ, dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı

Enerji Günlüğü - Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), logosu ve görselleri kullanılarak ‘yatırım fırsatı’ adı altında BOTAŞ hisselerinin satışa çıkarıldığı yönünde gerçeği yansıtmayan dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), dolandırıcılık girişimlerine karşı uyarıda bulundu. BOTAŞ'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, son günlerde bazı internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, eski ve yeni üst düzey bürokrat ve yöneticilerin ses ve görüntüleri ile birlikte Kuruluşun adı, logosu ve görselleri kullanılarak ‘yatırım fırsatı’ adı altında BOTAŞ hisselerinin satışa çıkarıldığı yönünde gerçeği yansıtmayan dolandırıcılık girişimleriyle karşılaşıldığı belirtildi. 

Açıklamada şu bilgiler verildi: "Yapay zekâ marifeti ile birçok haber kanalı ile resmi kurumun internet sayfalarının birebir kopyası oluşturularak ve inandırıcılığı artırmak amacıyla Kuruluşumuz üst düzey yöneticilerinin isim ve görsellerinin de kullanıldığı bu içerikler tamamen gerçek dışıdır. BOTAŞ yüzde yüz kamu sermayeli bir kamu iktisadi teşebbüsüdür. Resmî web adresi ‘http://botas.gov.tr' olan Kuruluşumuzun herhangi bir hisse satışı ya da vatandaşlarımızın doğrudan katılabileceği bir yatırım planı kesinlikle söz konusu değildir. Bahse konu hesaplar ve internet sitelerine karşı gerekli tüm yasal işlemler ivedilikle başlatılmış olup, vatandaşlarımızın bu tür gerçek dışı duyurulara ve dolandırıcılık girişimlerine itibar etmemesi hususunu kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Önceki ve Sonraki Haberler