1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BOTAŞ: Gazprom`dan ilave bir gaz almıyoruz

BOTAŞ: Gazprom`dan ilave bir gaz almıyoruz

Enerji Günlüğü - Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), İran ve Azerbaycan'dan gelen gazın, boru hatlarına yönelik saldırılar nedeniyle kesilmesi...

BOTAŞ: Gazprom`dan ilave bir gaz almıyoruz

Enerji Günlüğü - Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), İran ve Azerbaycan'dan gelen gazın, boru hatlarına yönelik saldırılar nedeniyle kesilmesi nedeniyle, Rus Gazprom şirketinden alınan "fazla gaz"ın, Türkiye'ye ekstra bir yükümlülük getirmediğini duyurdu.
BOTAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda bazı arz kaynaklarından alınan doğalgaz miktarlarında yapılan kısıntı ve kesintilerin diğer kaynaklardan kontrat miktarları dahilinde alınan doğalgaz miktarlarıyla dengelendiği kaydedildi.
Konuyla ilgili bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin yanlış yorumlara sebep olabileceği olasılığı üzerine yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Söz konusu sebeplerden dolayı diğer kaynaklardan alınan günlük doğalgaz miktarları, doğalgaz satıcısı ülke şirketlerinin zaten BOTAŞ'a teslim etmekle yükümlü oldukları günlük anlaşma miktarları dahilinde olup, ilave bir gaz teslimi söz konusu değil."

Önceki ve Sonraki Haberler