1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BOTAŞ International A.Ş. Türkiye'ye taşındı

BOTAŞ International A.Ş. Türkiye'ye taşındı

Azerbaycan petrolünü Ceyhan'a taşıyan Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı'nı işleten BOTAŞ International A.Ş. (BIL) şirketi merkezini Jersey Adaları’ndan Ankara’ya taşıdı.

BOTAŞ International A.Ş. Türkiye'ye taşındı

Enerji Günlüğü - Azerbaycan petrolünü Ceyhan'a taşıyan Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı'nı işleten BOTAŞ International A.Ş. (BIL) şirketi merkezini Jersey Adaları’ndan Ankara’ya taşıdı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından 1996 yılında Jersey Adaları'nda kurulan BOTAŞ International A.Ş. (BIL), 17 Mart tarihli Ticaret Sicil Gazetesi'nde tescil edilerek Ankara merkezli olarak Türkiye'ye taşındı. Azerbaycan petrolünü Ceyhan'a taşıyan Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı'nı işleten Şirketin sermayesi ise 3,57 milyon TL olarak belirlendi. 

Gazeteye göre Şirketin faaliyet alanları da doğal gaz ve petrol bulmak ve taşımak; doğal gaz ve petrol boru hatları inşa etmek ve bunları işletmek; doğal gaz ve petrolün toptan ve perakende ticaretini yapmak olarak kaydedildi.

BOTAŞ International A.Ş. (BIL), Cumhurbaşkanlığı kararı ile BOTAŞ ve TPAO bağlı ortaklıkları Turkish Petroleum Overseas Company Limited (TPOC) bünyesinde kurulan üç yeni şirketten biri.

ŞİRKETİN YÖNETİM KURULU

Şirketin kurucu ortakları ise ilgili Ticaret Sicil Gazetesi'nde BOTAŞ (tüzel kişi) ve eski BOTAŞ Genel Müdür vekili Mehmet Konuk (gerçek kişi) olarak belirtildi. 

17 Mart'ta kurulan BIL'ın yönetim kurulu şu şekilde listelendi: 

Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sami Yapıcı (TEDAŞ Genel Müdürvekili) 

Başkanvekili Nadim Ekiz 

Üyeler Mehmet Uğur Dilipak (EPDK üyesi),Selçuk Advan (BOTAŞ'ta yönetici) ve Serkan Yıkarbaba.

Önceki ve Sonraki Haberler