1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BOTAŞ, Türk Akımı'nın ilk hattı için start veriyor

BOTAŞ, Türk Akımı'nın ilk hattı için start veriyor

Enerji Günlüğü - Türk Akımı Doğal Gaz Boru Hattı'nın karadaki birinci kısım inşasında arazi-etüt, harita ve kamulaştırma mühendislik çalışmalarını...

BOTAŞ, Türk Akımı'nın ilk hattı için start veriyor

Enerji Günlüğü - Türk Akımı Doğal Gaz Boru Hattı'nın karadaki birinci kısım inşasında arazi-etüt, harita ve kamulaştırma mühendislik çalışmalarını yapacak şirket yarın belli olacak.

Türk Akmı'nın BOTAŞ tarafından geliştirilecek olan karada inşa edilecek ve Lüleburgaz'da Türkiye dağıtım ağına bağlanacak olan birinci hattı için çalışmalar başlıyor.  Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), ‘Türk Akımı Kara Kısmı – 1 Doğal Gaz Boru Hattı Arazi-Etüt, Harita ve Kamulaştırma Mühendislik İşi’ ihalesi için 6 Temmuz 2017 Perşembe günü saat 14:00’da fiyat tekliflerini alacak.

Karadan Türkiye-Yunanistan sınırına doğru ilerleyecek ikinci hat ise, Gazprom ve BOTAŞ ortaklığında gerçekleştirilecek. 

TürkAkım projesi tamamlandığında, her biri yılda 15,75 milyar metreküp doğalgaz taşıma kapasitesine sahip olan iki paralel boru hattından oluşacak. Her bir hat, binlerce ayrı boru kesiti birleştirilerek yapılacak. 

TürkAkım, Rusya’nın dev doğalgaz rezervleriyle Türkiye’nin dağıtım ağı arasında doğrudan bir bağlantı oluşturarak, Türkiye ile güney ve güneydoğu Avrupa için güvenilir enerji arzı sağlayacak. TürkAkım Boru Hattının açık deniz kesimi, merkezi Hollanda'nın Amsterdam kentinde bulunan ve %100 Gazprom iştiraki olan South Stream Transport B.V. şirketi tarafından tasarlanıp inşa edilecek. Boru hattının deniz kesimi, Karadeniz altından ilerleyecek iki paralel boru hattından oluşacak. Açık deniz boru hatları, Rusya kıyısındaki Anapa kenti civarından başlayıp, İstanbul'a yaklaşık 100 kilometre mesafedeki Kıyıköy'de Türkiye kıyısına çıkacak. 

Rus kamu enerji şirketi Gazprom, Rus gazını Karadeniz üzerinden Türkiye’ye aktaracak Türk Akmı Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin ikinci kolunun inşası için İsviçreli Allseas şirketi ile anlaşma imzalamıştı.

TÜRK AKIMI'NIN 2. HATTINI İSVİÇRELİ ALLSEAS DÖŞEYECEK

Önceki ve Sonraki Haberler